contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mousse De Ciocolata Si Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dupa cum va povesteam eu in postarea trecuta, sotul meu a fost in week-end la pescuit. Prin urmare, eu am ramas singurica. Ei, si ce sa fac eu intr-un moment  ca  acesta? Bine-nteles ca m-am pus sa fac ceva dulce.  Si, pentru ca stiam ca voi avea timp berechet, m-am pus sa fac ceva mai simandicos. Bine, stiu ca nu a iesit foarte frumos, recunosc, insa gustul il desavarsea.
Reteta de mousse am filat-o deja de o vreme buna la Amalia, care este o bucatareasa impecabila, foarte, foarte harnicuta.Multumesc, Amalia!
INGREDIENTE pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare 

 Albusurile se bat spuma.
 Se adauga treptat sarea, zaharul si zaharul vanilinat.
Galbenusurile se adauga una cate una, dupa care se adauga faina in ploaie, insa amestecad cu o spatula. La final se adauga si praful de copt.


Se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina, dupa care se da la cuptor pentru 25 de minute, la foc domol.

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit .
 

INGREDIENTE pentru mousse de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie 
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 360 ml lapte
  • 15 g gelatina
  • 60 ml apa
  • 250 ml frisca lichida
Se amesteca zaharul cu amidonul intr-un vas.



Se  adauga si ouale.


Incet se adauga si laptele , insa usor, sa nu faca cocoloase.

Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa.


Gelatina, care anterior am asezat-o in apa ca sa se umfle, se adauga peste crema.
In final se adauga si ciocolata, care o omogenizam perfect.
Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu frisca batuta.
INGREDIENTE pentru mousse de visine:
  • 200 g visine din compot ( sau ce fructe doriti )
  • 300 ml apa sau lichidul de la compot
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri zahar ( sau mai mult daca folositi doar apa si nu siropul compotului)
  • 1 plic gelatina
  • 60 ml apa 
  • 150 ml frisca lichida
Visinelor li se indeparteaza samburele.
Se pune pe foc alaturi de sirop sau apa si zahar  si amidon.


Se paseaza cu un blender.
Se lasa pe foc pana se ingroasa.

scuzati aburii :)
Gelatina se adauga la fel ca si la  mousse-ul de ciocolata.
Se lasa sa se raceasca , dupa care se amesteca cu frisca batuta tare.
ASAMBLAREA:
Ne folosim din nou de forma de tort detasabila, pe care o tapetam cu folie alimentara.
Se taie blatul in doua.
Se ia prima foaie si se insiropeaza.


Se pune jumatate din mousse-ul de cioco, urmand tot mousse-ul de visine.


Deasupra se adauga restul de mousse de cioco,


dupa care se acopera cu cea de-a doua foaie.


Se acopera cu o glazura de ciocolata, pe care tot de la scumpa de Amalia o am. Eu am facut doar jumatate din cantitatile date de ea, deoarece eu am decorat tortul cu glazura doar superior, nu si pe lateral.
INGREDIENTE pentru glazura:
  • 80 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 50 g cacao
  • 80 ml apa
  • 5 g gelatina

Se amesteca frisca lichida cu zaharul, cacao si apa.
Se pune pe foc, dupa care se adauga si gelatina inmuiata in apa.
Se lasa 2-3 minute cat incepe sa se intareasca, apoi se ia de pe foc, se strecoara si se intinde pe tort.
Iese o glazura superba , lucioasa. La mine nu se vede asa deoarece eu am mai preasarat pe ea ceva zahar  colorat, care bine-nteles nu s-a vazut si mi-a cam luat din luciul glazurii. Voi nu faceti asa :)
Se acopera tortul cu aceasta glazura, dupa care se da la frigider pentru 2-3 ore.
Si iata bunaciunea :)


Sectiune...


Si o felie pentru pofticiosi :)


Pofta buna!
RozBonBon



Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/xLts/~3/yu_cSDXEsP0/tort-cu-mouse-de-ciocolata-si-visine.html