contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mousse De Ness

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


* Pentru blat:(BY MIHA)
* 6 oua
* 150 g zahar
* 3 linguri ulei
* 40 g amidon
* 20 g cacao
* 100 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* 100 g nuca macinata
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de copt,cacao si amidon.La sfarsit incorporam si nuca macinata, usor cu miscari de sus in jos.Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute (facem testul scobitorii)

MOUSSE DE NESS:
-5 galbenusuri
-50 g amidon(5 lg)
-2 pliculete de ness(2x1.8 g)
-250 ml apa
-50-70 ml lapte
-400 ml frisca
-1 plic gelatina
MOD DE PREPARARE:
apa se pune pe foc,iar cand incepe sa fiarba se adauga nessul.Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin crema,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se amesteca cu cafeaua si se toarna in fir subtire peste crema de ou si se omogenizeaza.Se transfera totul  intr-o cratita si se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza in cateva lg de apa rece.Cand s-a umflat se pune pe baie de aburi pana se dizolva....ATENTIE!!!!NU O FIERBETI.Gelatina dizolvata se adauga cremei de ness si se omogenizeaza.Cand crema este in totalitate rece se amesteca cu frisca batuta.

SIROP:
250 ml apa
1 plic de ness
120 g zahar
Nessul se dizolva in apa calda si indulcita.
ASAMBLARE:Blatul se taie in 3 foi,se pune prima foaie pe un platou,se insiropeaza,se pune in jurul ei inelul de la forma de tort,se pune 1/2 din crema,blat insiropat,restul de crema,blat insiropat.Se orneaza cu frisca,boabe de cafea si cafea.



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com