contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mousse De Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



De Sf. Maria am vrut sa pregatesc un tort mai special,
 care sa fie si pe placul fetitei mele, sarbatorita din acea zi.
A iesit un tort foarte delicios pe care vi-l recomand cu drag.


Ingrediente:

Blat 

- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de zahar
- 1 plic praf de copt
- 2-3 linguri de nuca macinata


Mousse de piersici

- 1 compot de piersici (850 gr.)
- 2 oua
- 200 ml. frisca
- 150 ml sirop de piersici (din compot)
- 20 gr. gelatina 
(am folosit 2 pachete foi Dr. Oetker)
 - 2 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte



- 4-5 linguri de nutella/finetti
- 2 banane



Pentru inceput pregatim blatul astfel: 
frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma, 
apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura.
Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si faina 
si il dam la cuptor pana se coace - 15-20 minute (facem proba scobitorii).
Eu am preferat sa coc 2 blaturi diferite, 
dar se poate sa pregatim si un singur blat pe care sa il taiem in doua.

Crema o pregatim astfel:
Din piersici si cei 150 ml. de sirop se face un pireu foarte fin.




Pe baie de aburi amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte 
pana devin ca o smatana, pe care o lasam apoi la racit.
Batem albusurile si le amestecam cu galbenusurile reci
 si cu gelatina dizolvata in sirop de piersici.
La sfarsit adaugam frisca batuta si amestecam bine compozitia cu lingura, de jos in sus.



In forma de tort asezam unul dintre blaturi. Peste el intindem nutella/finetti topita un pic in cuptorul cu microunde si punem 2 banate taiete feliute.
Asezam si cel de al doilea blat, apasam un pic ca sa se aseze crema si bananele, si adaugam compozitia de piersici. 
Dam tava la rece pentru cateva ore.





Dupa ce scoatem tava din frigider, 
inlaturam cu grija marginile formei si ornam tortul.
Eu am decorat tortul cu glazura de la Prajitura (chec) de post si cu bombonele.

Pofta buna !