contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Nuca - Gordon Ramsay

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:

5 oua mari
2 linguri coniac
coaja rasa si zeama de la o portocala
90 gr. zahar tos
1/2 lingurite scortisoara macinata
1/4 de lingurita de cuisoare macinate
20 gr. de faina
2 lingurite praf de copt
35 gr. de crutoane vrchi de o zi
175 gr. miez de nuca
unu topit pentru uns

SIrop cu mirodenii

125 gr. de zahar tos
150 ml. de apa
3 cuisoare
1 baton scortisoara
zeama si coaja rasa fin de la o lamaie
 
Mod de preparare :

Preincalziti cuptorul la 190 de grade .Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a vut diametrul de 26 cm si a iesit perfect) .
Intr-un bol mare ,bateti galbenusurile ,coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau ),coaja si zeama de portocala,pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Puneti intr-un mixer zaharul,scortisoara,cuisoarele,faina,praful de copt,crutoanele si 150 gr. de nuca si amestecati pana obtineti granule fine.Puneti amestecul intr-un bol mare .In alt bol curat ,bateti albusurile spuma .

Amestecati compozitia cu galbenus cu cea de crutoane,apoi adaugati cu atentie albusurile,folosind o lingura mare de metal,pana omogenizati.

Turnati compozitia de tort in tava si lasati-o la cuptor 40 de minute.Se inteapa cu o scobitoare sa se verifice daca este gata.

Cat timp tortul este la cuptor, preparati siropul cu mirodenii ( eu l-am preparat la inceput pt. ca trebuie turnat rece)..Puneti toate ingredientele intr-o cratita mica si amestecati-le la foc potrivit pana dizolvati zaharul.Asteptati sa dea in clocot si lasati la foc mic 5 min.Asteptati sa se raceasca si se strecoara printr-o sita intr-un borcan

Cnd tortul este gata,scoateti-l din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betisor.Presararti deasupra restul de nuci,(eu am pus cateva in plus):)apo puneti cu o lingura siropul racit peste tortul fierbinte.

Se lasa sa se raceasca inainte de a-l servi.


Pofta buna !

Imagini etape preparare