contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Nuca Si Bezea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La Multi Ani, Romania!!! La Multi Ani, romani de pretutindeni!!

Ingrediente:
Blat: x3
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri nuca macinata
2 linguri faina
1 lingurita bicarbonate stins in otet
Crema x2:
4 galbenusuri
4 linguri zahar
1 lingura cacao
200 g unt
Glazura:
8 albusuri
500 g zahar


Pentru blat am procedat asa:
Ouale se separa, iar albusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana se intareste. Folosind o spatula si amestecand de jos in sus, am inglobat putin cate putin galbenusurile peste care am adaugat bicarbonatul stins. Am pus apoi pe rand, cele 4 linguri de nuca si faina. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 35 cm, unsa in prealabil, am turnat compozitia, apoi am dat la cuptorul preincalzit ptr 20 minute, sau pana trece testul.
Am trecut la pregatirea cremei:
Intr-un vas care merge pe foc, am frecat galbenusurile cu zaharul, adaugand apoi cacaoa. Am dat la foc mic, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat  crema sa se raceasca. Untul l-am mixat bin, apoi am daugat treptat din crema, pana am inglobat-o toata.
Glazura:
Albusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar se bat cu telul pe flacara mica (sau pe baie de abur) continuu pana ce acesta creste. Separat se topeste restul de zahar, fara a-l arde, si cand albusurile sunt batute spuma, se adauga in fir subtire zaharul ars, batand bine-bine pentru a omogeniza. 
Se intinde deasupra, racindu-se se manevreaza mai greu.
Cate o felie de tort ptr fiecare roman, din fiecare colt de lume!
Cu acest tort voi participa la Provocarea Dulce Romanie, unde luna asta, Monica de la Foodiefamily ne-a dat ca tema bezeaua.