contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Nuca Si Ciocolata

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru blat avem nevoie de:
4 oua
100g unt
150g faina
120g zahar
1 praf de copt, un pic de scortisoara
50g cacao
50g nuca macinata

Pentru crema:
200g unt
4 galbenusuri
3 linguri cacao
200g zahar
2 linguri lapte
100g ciocolata amaruie
100 nuca macinata

Pentru glazura:
50 margarina Unirea pentru creme
100g ciocolata amaruie
50ml frisca lichida
Pentru blat:   Batem ouale foarte bine cu un praf de sare, cu zaharul tos si cu scortisoara, pana isi dubleaza volumul. Adaugam cate o lingura de unt topita, mai batem 1-2 minute, pana devin ca o crema. Scazand viteza mixerului adaugam  treptat faina amestecata cu praful de copt, praful de cacao, si nuca macinata. Turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt (cu aceasta ocazie am inaugurat tava cumparata ieri de la LDL)  si dam la cuptor la foc mediu timp de 30 minute. Lasam blatul la racit apoi il taiem in 2 parti egale.
 Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece. Punem vasul in baine marie si cand incepe sa se ingroasa adaugam si ciocolata rupta bucatele, nuca macinata si untul. Amestecam pana se topesc si compozitia se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Pentru glazura topim ciocolata la foc mic impreuna cu frisca si margarina.Lasam sa fiarba, dupa care o dam la o parte si o omogenizam. Se lasa la racit.
Asezam o foaie de blat pe un platou apoi crema,a doua foaie de blat, peste ultimul blat turnam glazura de ciocolata si dam la rece pana se intareste, dupa care ornam

Imagini etape preparare