contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Nuci Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta pentru tortul cu nuci si stafide

Blatul:

- 8 albusuri,
- 250 g zahair tos,
- 20 ml zeama de lamîie,
- 200 g mici macinate,
- 50 g nuci taiate în felii subtiri,
- 150 g stafide macerate 30 minute în 20 ml rom,
- 60 g pesmet.

Pentru stropit foile: 100 ml rom, 30 ml apa.

Pentru umplut:

-1/2 kg frisca,
-2 albusuri mari,
-100 g zahar tos,
-15 ml rom,
- 6—7 foi sau 18—20 g granule de gelatina,
- 100 ml apa rece,
- un pachetel cu zahar vanilat.


Pentru ornat:

- 1/2 kg frisca,
- 2 albusuri,
- 100 g zahar tos,
- o lingura rom,
- 4 foi sau 12 g granule de gelatina,
- un pachetel cu zahar vanilat,
- 80 ml apa rece.

Modul de preparare a tortului cu nuci si stafide

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si zeama de lamîie si se bat încontinuare, pîna cînd se întareste din nou spuma, ca o zapada. Apoi, se adauga stafidele cu romul, pesmetul împreuna cu nucile macinate si taiate în felii si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de 9—10 ori. Compozitia se desarta în tava (abundent unsa cu margarina solida si tapetata cu faina) ca si în retetele precedente, se coace si se scoate din tava, Ia fel.
Frisca pentru umplut, dupa ce a fost tinuta în congelator 2—3 ore, se bate spuma (v. „Frisca cu gelatina“).

Foile, stropite cu romul amestecat cu apa, se suprapun cu frisca împartita egal între ele, apoi se introduc în frigider, pîna cînd se pregateste frisca pentru ornat (v. „Frisca cu gelatina pentru ornat“). Frisca se pune, apoi, într-un cornet cu sprit crestat la vîrf.

Tortul se va orna deasupra si lateral, modelînd din frisca dîre ondulate si rozete, dupa imaginatie. Se tine la rece 3—4 ore, ca sa se închege bine gelatina si sa se fragezeasca foile (care vor absorbi lichidul din frisca).

 


Articol recomandat de retete-prajituri.net