contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
   - un pachet piscoturi (200g)
   - 600g iaurt
   - 200 ml iaurt
   - 200 ml frisca
   - 200g ciocolata alba
   - 500g capsuni (reteta originala spunea zmeura)
   - 20g gelatina
   - sirop pentru insiropat piscoturile

 
Pentru inceput topiti ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi dar aveti grija sa nu fiarba.

   Lasati ciocolata topita sa se raceasca putin iar intre timp hidratati gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Cand aceasta este gata adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati bine.

   Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.

   Scoateti crema din frigider, indepartati folia si mixati la viteza mica pentru un minut, adaugati iaurtul si mixati pentru inca un minut sau pana ce crema se omogenizeaza.
 
   Taiati capsunile in bucati mici (pastrati cam 100g pentru ornat) adaugati-le peste crema si amestecati bine. Dupa cum va spuneam in ingrediente reteta originala spunea sa folositi zmeura dar cum gusturile sunt foarte impartite in familia mea, si cum aveam doar capsuni in casa ne-am hotarat sa le folosim pe acestea. Singurul inconvenient in cazul in care folositi capsuni este ca prajitura se taie mai greu, mai ales daca taiati capsunile in bucati mai marisoare cum am facut eu :D.

   Faceti un sirop din: un pahar apa, 2 linguri de zahar, o lingurita esenta vanilie si o lingurita cognac. Puneti toate ingredientele intr-o cratita pe foc mic pana se topeste zaharul, lasati sa se raceasca putin. Tapetati o cratita sau o forma de prajitura rotunda (diamentrul de 21 cm) cu folie alimentara, apoi scufundati piscoturile, unul cate unul in siropul obtinut si asezati-le de jur imprejurul tavii.

   Turnati crema in mijlocul piscoturilor (aceasta o sa umple 3/4 din inaltimea piscoturilor) acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

   Cand ati scos tortul din frigider, ridicati-l din forma cu ajutorul foliei si asezati-l pe un platou. Indepartati folia usor. Mixati frisca si turnati-o peste crema.

   Ornati cu restul de capsuni si gata de servit.

POFTA BUNA!!!

Imagini etape preparare