contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Spuma De Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente blat:
* 3 oua * 4 lg de zahar * 4 lg de faina
* 1 lg ulei 2 lg apa rece
Ingrediente sirop:
* 150 ml apa * 3 lg cu zahar
Ingrediente spuma de zahar ars:
* 5 albusuri de ou * 5 lg zahar (separat)
* 1 cana de zahar (cca. 200 g)


Prepararea blatului:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort de 23 diametri. Se poate face si intr-o tava sul forma de prajitura, dar acum am ales s-o fac ca pe un tort. Se introduce in cuptorul incins in prealabil pentru cca 30 minute. Blatul se va incerca daca este copt cu o scobitoare, daca va iesi curata din compozitie atunci inseamna ca blatul este copt.
Cand este gata se scoate din cuptor. Se face un sirop. Se caramelizeaza cele 3 linguri de zahar si apa si se insiropeaza blatul.

 

Prepararea spumei de zahar ars:
Cele 5 albusuri si cele 5 linguri de zahar se bat cu mixerul pana se va obtine o spuma tare, ca o bezea. Separat intr-o cratita, se va carameliza cele 200 g de zahar, avand grija sa ramana cafeniu, fara sa se arda si sa se inegrasca. Asa cald, zaharul se va turna peste spuma de abusuri, mixand incontinuu pentru a nu se intari. Trebuie lucrat repede si ca sa fiti siguri de reusita, sa va tina cineva bolul cu albusuri fix, in timp ce voi, cu o mana turnati zaharul ars si cu cealalta mixati. Albusurile se vor unfla si vor capata o culoare frumoasa si cremoasa. Aceasta spuma se va turna peste blatul insiropat.


Se da la frigider si se va servi dupa cateva ore. Inainte de servire, se poate presara deasupra ness sau cacao. Eu am vrut sa nu-i amestec aromele si l-am lasat simplu. Este simplu, dar un deliciu.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com