contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Cacao Cu Crema De Martipan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am incercat sa fac si de ziua lui David un tort cu fondant din zahar si Marshmallow.
Dar din pacate, experienta mea cu fondant este f. minimala si mai ales, uneori imi vin idei care mai bine le-as uita decit a le pun in practica ......dar mai bine sa nu ma enervez, ci mai bine vad partea pozitiva a ideii/faptei....adica experientea a mai crescut putin ....
Tortul a fost excelent la gust, o sa-l mai refac cu siguranta, doar ca o sa procedez putin altfel.
INGREDIENTE BLAT CACAO:
- 6 oua
- 6 ls apa fierbinte
- 200 g zahar
- 1 pac. zahar vaniliat
- 100 g faina
- 100 g amidon
- 25 g cacao
- 1 lc praf copt
MOD PREPARARE:
Faina, amidonul, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna
Ouale se mixeaza spuma adaougindu-se treptata apa fierbinte, zaharulcsi zaharul vaniliat.
Totul se mixeaza pina cind masa de oua creste,devine tot mai deschisa la culoare si spumoasa.
Se adaoga amestecul de faina cernut si cu o lingura se amesteca totul impreuna in asa fel incit sa fie bine amestecate, dar sa ramina masa totusi aerata.
Se toarna intr-o forma de tort unsa si captusita cu hirtie de copt, cu dimensiunea de 26/28cm si se coace in cuptorul incins la 175°C pentru ca 25-30 min.
INGREDIENTE CREMA:
- 200 g martipan
- 450 ml lapte
- 1 pac. budinca de vanilie
- 2 oua
- 400 g smintina lichida pentru frisca
- 1 pac. intaritor de frisca
- esenta de migdale/lichior amareto
MOD PREPARARE:
100ml lapte se mixeaza cu ouale si praful de budinca.
Restul de lapte se pune pe foc si in el se pune martipanul taiat bucatele.Laptele se incinge amestecind mereu pina ce martipanul se dizolva si se adaoga si amestecul de lapte+ou si amestecind in continuare se lasa totul sa fiarba usor pina ce amestecul devine precum budinca.
Se trage de pe foc si se acopera imediat cu folie de nailon alimentara.
Cind budinca s-a racit se amesteca cu frisca batuta spuma impreuna cu intaritorul de frisca.
ASAMBLAREA:
Blatul de tort se taie 1 sau de 2 ori (asta depinde cit de mare este forma in care s-a copt blatul)orizontal si se umple cu crema de martipan si se pune la frigider pentru ca 3 ore.
Daca tortul se imbraca in fondant atunci este bine ca, crema sa fie numai pentru umplutura tortului si tortul sa se unga de jur impejur cu marmelada/gem iin prealabil incalzit.(eu am impartit blatul doar in doua si o parte din crema am folosit-o la imbracarea tortului, ceea ce a dus la degradarea fondantului).
Deasupra se aseaza fondantul si se decoreaza dupa dorinta.
Tortul se poate decora si numai cu frisca sau cu fondant de martipan......
FONDANT MARSHMALLOW~Laura Adamache: Marshmallow fondant
Reteta este luata de pe Blogul Laurei Adamache, careia pe acesta cale doresc sa-i multumesc f. mult.
~ LAURA !!!
http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com