contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Capsuni Cu Mascarpone Si Frisca

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

     Acest tort pot sa-l consider o premiera!   Este facut in mare parte de fiica mea Andrada :X . !!!!!! ( sunt foarte mandra de ea!)
Cu aceasta minunatie de tort :) , a fost intampinat scumpul nostru nepotel DAVID   si bineinteles verisorul ei drag:X!!! ( cu care ne intalnim doar o data pe an).
Ingrediente:
7 oua
10 linguri de zahar
14 linguri faina
6-7 linguri de apa
1 plic zahar vanilat
un praf de copt
un praf de sare
Crema:
250 g crema mascarpone
250-300  ml frisca lichida
2-3 linguri de zahar pudra
10 g foi de gelatina
 1-2 caserola mare de capsuni

Pentru insiropat:
100 g apa
50 g zahar
Pentru ornat:
Frisca lichida
1 plic intaritor de frisca
Ornamente sidefate Dr. Oetker ( sau orice tip de ornamente)
sos desert de ciocolata

Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la foc potrivit( 175-180 grade).
Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata adaugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata  de faina. Separat mixam albusurile pe care le  adaugam treptat amestecand incet cu o lingura de lemn.
Se toarna aluatul intr-o forma cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de cca. 30 de minute(sau pana trece testul scobitorii). 
 Intre timp pregatim crema:
crema mascarpone  impreuna cu 2-3 linguri de zahar pudra se bate  cu mixerul  . Foile de gelatina se dizolva la bain-marie (dar sa nu dea in clocot)  si amestecam cu crema mascarpone. Se bate frisca lichida, iar cand este gata adaugam cu o lingura in compozitia cu gelatina si amestecam pana se omogenizeaza. Se adauga apoi intreaga cantitate de frisca, amestecand usor .

Blatul se taie in doua. Blatul inferior se insiropeaza( eu nu am insiropat cu apa si zahar, am folosit lapte pentru a nu fi prea dulce pentru copii) si  ungem cu jumatate din cantitatea de crema . Capsunile le spalam,  le curatam de codite si le asezam pe prosoape de bucatarie pentru a absoarbe plusul de apa. Le asezam in crema asezata pe blat( trebuiau sa fie mai numeroase in crema dar soricecul cel mic pe nume Andrada, a tot gustat:))!, dupa care peste ele asezam cealalta jumatate  de crema.La final asezam blatul superior peste
 compozitie. 
Pentru ornat:
Se bate frisca lichida cu un plic de intaritor de frisca, urmand instructiunile de pe plic. Se acopera tortul cu frisca si se decoreaza dupa cum doriti.......in cazul nostru cu bombonele sidefate si sos desert de ciocolata. Tortul a fost decorat bineinteles tot de Andrada!!!
Se lasa la frigider 2-3 ore, inainte de a fi servit.
David in asteptarea tortului!!!!

Iar la final.......smechereste imi trage cu ochiul:)!!!!!!
Si bineinteles urmeaza........distractia!!!!!