contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Mai sunt 2 saptamani pana la Craciun, noi ne-am gandit deja la un meniu pentru sarbatoarea sfanta. Anul acesta nu servim din carnea lui Ghita, dar vom avea meniuri sofisticate, delicioase, ce sa mai, aparte, cu totul si cu totul aparte. Insa, nu suflam nimic pana atunci.

Haide totusi sa ne idulcim privirile macar un pic. Iata o reteta de tort de capsuni.

Pentru un tort de 28 de cm aveti nevoie de: 250 de grame de faina alba, 2 linguri cu zahar brun, sare, 120 ml de ulei, 1 plic de zahar vanilat, 3 lingurite cu iaurt dietetic, cu putine grasimi. Pentru amesteca aveti nevoie de: 750 grame capsuni,2 linguri cu zahar, 3 foi de gelatina, 1/2 de lamaie si 1 lingura cu zahar pudra.

Prima data amestecati cu mult spor zaharul cu faina, praful de sare si zaharul vanilat. Se adauga uleiul si iaurtul, apoi aluatul se framanta rapid. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece timp de 30 de minute.

Apoi se incalzeste cuptorul la o temperatura de 200 de grade Celsius. Aluatul se intinde sub forma unei foi rotunde, subtiri, cu aceasta foie se captuseste o forma de tort. Se inteapa aluatul cu o furculita pentru a respira. I se modeleaza o margine. Se coace la cuptor pentru 25 de minute, pana ce devine usor maroniu, dupa care se lasa la racit.

Capsunile se spala, li se indeparteaza coditele. Jumatate din cantitate se amesteca cu zaharul folosindu-se un mixer. Gelatina se lasa sa se inmoaie in apa rece, aproximativ 5 minute, se poate presa cu o furculita, dupa care se da in clocot  intr-un vas impreuna cu sucul de la o jumatate de lamaie.

Se adauga incetul cu incetul piureul de caspuni peste gelatina, se ia de pe foc, se amesteca si se lasa la racit. Se toarna peste aluat.

Se asaza deasupra capsunile intregi. Se cojeste lamaia sub forma de spirala, ori alta forma si se asaza peste tort. Deasupra se adauga zahar pudra. O portie are 350 de kcal.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com