Tort De Ciocolată Cu Nuci, Migdale şi Caramel
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
![DSC02463](https://farm9.staticflickr.com/8721/17169926586_f101301d65_z.jpg)
Raw vegan, pentru ca am vrut sa vad si eu ce gust poate avea un asemenea desert. Si pentru ca e o noua luna de Virtual Hug, imbratisarea virtuala din august merge catre GustVerde.
Cel mai mult mi-a placut caramelul, a avut un gust deosebit. Cu siguranta voi mai incerca si alte retete de acest fel.
Ingrediente blat:
195 g migdale,
150 g nuci,
150 g curmale fara samburi (daca sunt mai tari trebuie inmuiate in apa calda, timp de 30 de minute),
35 g cacao,
2 linguri sirop artar (sau miere/alt indulcitor),
1 banana.
Am pus toate ingredientele, cu exceptia bananei, in robot si le-am mixat cateva minute, pana s-au omogenizat.
Eu am folosit o tavita, captusita cu folie alimentara, in care am presat bine jumatate din compozitie, apoi am asezat rondele de banana si la urma, restul compozitiei pentru blat. Am dat la congelator 2 ore.
![DSC02467](https://farm8.staticflickr.com/7665/16988436977_46dfeb15a1_z.jpg)
Ingrediente caramel:
140 ml lapte de cocos,
5 linguri ulei de cocos (topit la bain marie),
140 g curmale moi, fara samburi,
150 g caju (pus la inmuiat cu cel putin doua ore inainte),
1 lingurita zeama de lamaie,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
1/2 lingurita scortisoara,
1/2 lingurita nucsoara,
un praf de sare.
Am pus ingredientele, in ordinea data mai sus, in blender si le-am omogenizat.
![DSC02469](https://farm9.staticflickr.com/8699/16575663203_e486aacde6_z.jpg)
Am turnat caramelul peste blat si am decorat cu nuci si cacao.
![DSC02462](https://farm8.staticflickr.com/7606/17195268791_ae6eebb45e_z.jpg)