contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Ciocolata Si Nuca De Cocos

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru blat:
8 oua
70 gr zahar pudra
5 linguri ulei
60 gr ciocolata amaruie
1 lingura smantana
2 linguri cacao
8 linguri zahar
8 linguri pline de faina
1 praf de copt

Pentru crema:
2 plicuri de budinca de vanilie
700ml lapte
6 linguri de zahar
80 gr nuca de cocos
200ml frisca
10gr gelatina
2 linguri zahar pudra

Sirop: 100ml apa
2 linguri zahar
1/2 esenta de migdale

 Ornat: 1 lingurita scortisoara
50 gr nuca de cocos

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, amestecam dupa care adaugam si cacao.

 Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina. 
Batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar, pana ce devine o spuma tare.Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam 3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina, apoi amestecam restul de albusuri.
Daca se amestecam  toata faina o data, aluatul era prea tare ca sa se incorporeze albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in trei.
Pentru crema: Se fierb budincile conform intructiunilor de pe pachet. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la budinca un pic calduta. Amesteca si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.
Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul, se raceste si se adauga esenta de migdale.Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua si ungem cu ea blaturile. Normal ar fi trebuit sa ung si marginile, dar ca sa nu refuze copii tortul ,am preferat sa le las simple (cum zicea Andrada.....e prea mult alb) si spre surprinderea mea , l-au mancat cu o pofta.....:)!!!!
Iar eu in loc de cacao, am pudrat cu scortisoara.

Imagini etape preparare