contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Ciocolată

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mai bine zis, tort fin de ciocolata, Gladys, fara blat; asa se numeste reteta, pe care am descoperit-o pe gustos. Am zis ca-i musai s-o incerc si iata ca i-a venit randul.

Pot spune ca sunt o gurmanda, imi place sa mananc de toate, am zeci de preferinte culinare, ma dau in vant dupa dulciuri, etc. Ei, tortul asta m-a dovedit :)) Nu am reusit sa consum decat o feliuta subtire, deoarece e un tort foarte concentrat; urmatoarea, dupa o luuunga pauza :)) Foarte bun la gust, fin, intr-adevar, dar foarte concentrat.
Iata si ingredientele pe care le-am folosit:
- 2 pachete de unt (peste 60% grasime),
- 1 ciocolata amaruie (peste 50% cacao),
- 1 esenta de rom, 1 esenta de vanilie (nu am pus chiar atat),
- 5 oua,
- 11 linguri zahar pudra,
- coaja rasa de la o portocala, amestecata cu 2 linguri zahar tos (eu am pus coaja de portocala, de la borcan, nu am folosit un fruct proaspat),
- 1 canita de cafea facuta la filtru, concentrata,
- 100g cacao (de aia am ramas fara cacao in casa!).
Optional: 1 cana nuci prajite si tocate, 1 cana visine. Eu, fara optional :)

Mai intai am pus de cafea. Doar era dimineata, trebuia sa ma trezesc :))
Am luat o canita de cafea (hai sa fie vreo 100 ml) si am turnat-o peste cacaua amestecata cu 6 linguri de zahar pudra. Eu am pus cca 80 de grame de cacao (tare multa am consumat la prajiturile de Craciun) si 2 lingurite de ness.

Toate astea le-am pus la fiert, cateva clocote, intr-o oala cu fund dublu. Am lasat pana compozitia s-a ingrosat ca o smantana.
Am dat la recit.

Am spumat untul. Separat am batut ouale cu 5 linguri de zahar, esentele si coaja de portocala (si un praf de sare) pana au devenit albicioase si si-au dublat volumul.
Am pus compozitia la bain marie, am adaugat ciocolata faramitata si crema de cacao. Am fiert pana s-a ingrosat, ca o budinca, si am lasat sa se raceasca si acest amestec.

In untul frecat spuma am adaugat lingura cu lingura compozitia de ciocolata...

... si am amestecat lent cu mixerul...

... pana amestecul a devenit spumos.

Optional, puteti adauga nuci, visine...
Am tapetat o cratita de 2 l cu folie, am turnat amestecul in ea si am dat la rece, peste noapte (minim 6 ore!). Am rasturnat pe un platou.
Ornati dupa preferinta.
Am avut ceva emotii, nu stiam cum se va comporta respectivul amestec, pana la urma a iesit totul ok. Si am ramas fara cacao :))



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com