contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ingrediente:
BLAT:
* 5 oua * 3 linguri ulei * 8 lg de zahar
* 6 lg de faina *4 lingura cacao
* 1 plic vahar vanilat * 1/2 plic praf de copt
CREMA:
* 300 g ciocolata * 400 g frisca Hulala

Mod de preparare:
Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, se incorporeaza apoi galbenusurile usor, zahrul vanilat, faina, cacaua si praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 2 foi care se insiropeaza blatul cu un sirop cu esenta de rom.
La bain-marie se pune 125 frisca, se adauga si ciocolata rupta in bucati si se amesteca bine. Se lasa la racit, apoi se pune si restul de frisca batuta. Se intinde jumatate din crema peste un blat, se acopera cu celalalt blat si se imbraca totul cu restul de crema. Decoram dupa inspiratia de moment.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com