contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Frisca Si Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Foaie alba :
150 g faina
1/2 lgt praf de copt
un praf de sare
60 g unt
2 lg zahar
2 oua
Citeste mai mult ... >>>
1 compot mare de visine (720 g)
4-5 lg dulceata de visine
Blat cacao :
7 oua
250 g zahar
40 g unt
200 g faina
50 g cacao
1 lgt praf de copt
Sirop :
250 ml suc din compot
1 baton scortisoara
3 cuisoare
2 lg zahar
200 ml Cinzano rosu

Crema :
500 ml frisca lichida
2 plicuri gelatina granulata
Decor :
400 ml frisca
50 g ciocolata neagra
Mod de preparare :
       Foaie alba : framantam putin toate ingredientele, formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 1 ora.

       Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=28 cm) cu mainile, apoi il intepam cu furculita din loc in loc si il dam la copt pentru circa 15 minute.

       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul. Faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, le incorporam cu o lingura pentru a nu se lasa compozitia, iar la final untul topit si racorit.


        Turnam compozitia in aceeasi forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru circa 30 minute.


       Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma si il taiem in 3 parti, pe orizontala.
       Sirop : intr-o craticioara, punem sucul de visine, zaharul, batonul de scortisoara si cuisoarele Lasam pe foc timp de 5 minute. Luam deoparte si scoatem batonul de scortisoara si cuisoarele, apoi adaugam Cinzano rosso. Lasam sa se raceasca.
       Crema : gelatina o hidratam in 150 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe. Peste ea adaugam 2 lg din frisca batuta, omogenizam bine, apoi incorporam restul de frisca.
       Asamblare : foaie alba insiropata - dulceata de visine - 1/3 blat cacao insiropat - 1/2 crema - visine din compot - 1/3 blat cacao insiropat - 1/2 crema - visine din compot - 1/3 blat cacao insiropat.



       Decor : mixam frisca spuma tare si imbracam tortul cu ea. Decoram cu cateva visine din compot si ciocolata neagra tocata.





       Pofta buna si spor la incercat reteta ! :)



Sursa mea : revista Practic in bucatarie