contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Inghetata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am facut in trei straturi: cacao, ness si vanilie
INGREDIENTE:
INGHETATA DE CACAO
(se face din glazura)
5 oua
10 linguri zahar
3-4 linguri lapte dulce
2 linguri cacao
25 gr margarina
500 gr frisca lichida Maestro
esenta de rom
PREPARARE:
Mai intai se bate bine frisca lichida si se pune la frigider. Se amesteca 4 linguri de zahar cu laptele, cacaua si margarina, se fierb pe foc pana se topeste zaharul apoi se da la rece. Se separa ouale. Galbenusurile se adauga in glazura racita putin, iar albusurile se bat bine cu cele 6 linguri de zahar ramase. Se pune glazura peste albusurile batute spuma, amestecand usor de sus in jos si ultima data se incorporeaza frisca si esenta. Se pune cate un strat de compozitie in tavi de cozonaci sau chec (sau ce avem) si se baga la congelator pana se pregateste inchetata de vanilie si ness. INGREDIENTE:
INGHETATA DE VANILIE SI NESS

5 oua
8 linguri zahar
500 gr frisca lichida
esenta de vanilie
3 lingurite ness
PREPARARE:
Pentru inceput se bate frisca lichida si se baga la frigider ( am batut toata frisca la un loc (1 litru) apoi am impartit-o). Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu zaharul pana se face bezea, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile. Compozitia obtinuta se adauga in frisca batuta si se amesteca usor de sus in jos. Se imparte compozitia. intr-una se pune esenta de vanilie iar in cealalta ness-ul. Se pune peste cea de cacao cate un strat de compozitie cu ness si ultimul strat cu vanilie.
Este o inghetata foarte cremoasa pe care o fac de ani de zile si nu ma plictisesc de ea.
POFTA BUNA!


Articol recomandat de chitacornelia.blogspot.com