contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Mere Si Crema De Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru crema:

200 g zahar pentru caramel
1 lingura apa
6 oua
800 ml lapte
200 g zahar
4 plicuri de vanilie
1/2 fiola vanilie
un praf de sare
5 mere dulci

Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
o lingura de ulei
1/2 fiola vanilie
1/2 fiola rom 
un praf de sare


Stopim cratita in care o sa coacem blatul cu o lingura de apa, apoi punem 200 g zahar tos si miscam cratita astfel incat sa se formeze un strat uniform. Punem la topit pe ochiul mare dat la minim pentru a nu prinde gust de ars. Cand s-a topit, luati cratita si rotiti-o pentru a forma pe peretii ei o pelicula de cca 4 cm. O dam deoparte ca sa se raceasca bine ( pana cand zaharul va crapa).
Intre timp pregatim crema. Ouale se bat cu zaharul, praful de sare si aromele pana se spumeaza. Apoi se toarna treptat laptele caldut. Se toarna in cratita cu zaharul caramelizat.
Curatam merele, eliminam cotoarele, le taiem in cuburi, le bagam in cuptor pentru 10-15 minute sa se inmoaie putin sau ma microwave cca 5 minute. Apoi le punem in cratita peste crema de zahar ars.
Dam la cuptor pana se incheaga crema de zahar (atunci cand o miscam este gelatinoasa)
Cat sta la cuptor pregatim blatul, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile cu zaharul, uleiul, sarea, vanilia si romul si faina se bat pana devin spuma. Apoi se bat albusurile pana devin o spuma tare turnam treptat crema de galbenusuri, care se pune pe rand cu o lingura. Amestecam usor de sus in jos.
Cand crema de zahar ars este gata si rumenita pe deasupra, se scoate si se toarna aluatul si se niveleaza.

Se pune la copt la foc mediu (in cuptorul deja incins). Este gata cand s-a rumenit bine pe deasupra.
Se rastoarna pe un platou printr-o miscare rapida, daca avem surplus de sirop il lasam sa se scurga incet de pe platou, se lasa la racit la temperatura camerei.
Se poate orna cu frisca din abundenta.