contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Mere Si Prune

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
750 g mere
2 linguri suc de lamaie
4 oua
225 g zahar
200 g faina
2 lingurite praf de copt
600 g prune
250 ml suc de visine
1 plic Tort Gelee rosu
4 foi gelatina
300 g iaurt
4 linguri suc de portocale
1 lingurita coaja de portocala rasa 
400 ml frisca
Mod de preprare:
Cuptorul se incinge la 180 grade. se pune un mar deoparte; restul se decojesc, se taie cuburi si se amesteca impreuna cu 2 linguri suc de lamaie. Se bat ouale cu 150 g zahar; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, urmata de cuburi de mere. Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (26 cm) unsa pe fund; se coace 45 minute.
Se golesc prunele de samburi si se taie felii; 500 g din cantitate se dau in fiert cu suc de visine. se adauga praful Tort Gelee cu 25 g  zahar; se dizolva amestecand.
Blatul se taie pe 2 niveluri si se aseaza inelul formei de jur imprejurul blatului de jos. Se aseaza deasupra compozitia de prune si se da la frigider timp de cca. 60 minute.
Se inmoaie gelatina. se amesteca iaurtul cu coaja si suc de portocala si 50 g zahar. Se inglobeaza gelatina dizolvata. cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 200 ml frisca batuta. se aseza pe stratul de prune si se acopera cu al doilea blat; se da la frigider pentru 2 ore.
se desprinde inelul si tortul se imbraca in restul de  frisca. Se decoreaza cu restul de felii de mere unse cu lamaie si cu prune.
Sursa: Secretele bucatariei




Pofta buna!!!