contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Este o prajitura cu mere cu aluat pufos ca de pandispan, care se poate coace atat in tava, cat si in forma de tort. Reteta o am de la mama mea si am probat-o de multe ori.
Blatul:
4 oua, 12 linguri zahar, 12 linguri ulei, o jumatate de iaurt simplu la cutie mare (400gr), 1 praf de copt, mirodenii (coaja de lamaie, vanilie) si 2 cani cu faina cernuta.
Umplutura:
1 kg de mere rase, calite pe foc mic cu 5 linguri zahar, pana scade zeama. La sfarsit se pune o lingurita de scortisoara.
Umplutura de mere se poate inlocui foarte bine si cu branza.
Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, se omogenizeaza bine, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca cea de pandispan sau chec, deci puteti aprecia daca mai este nevoie sau nu de o lingura cu faina in plus.
 
 Intr-o tava tapetata se toarna jumatate din aluat si se da la cuptor la foc mediu pana se intareste putin deasupra. Atentie! Nu se coace de tot, pana se face aurie, ci doar pana se intareste aluatul deasupra.
Se scoate tava din cuptor, se uniformizeaza deasupra primei foi umplutura de mere si se toarna si cealalta parte de aluat, intinzand usor cu o lingura spre margini. Atentie! Umplutura de mere nu trebuie sa fie zemoasa, prea multa zeama inmoaie blatul de dedesubt si-l face sa para necopt. De asemenea, umplutura nu va fi fierbinte, ci racita la temperatura camerei.
 
 
 Se da din nou la cuptor, tot la foc moderat, pe cantul din mijloc al cuptorului. Cand s-a copt frumos deasupra, se opreste focul, se mai lasa in cuptor 2-3 minute si se scoate.
 Se lasa la racit, se scoate din tava, se taie si se pudreaza bine cu zahar vanilat.