contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Întotdeauna când vreau să mă întorc în timp, în vremurile copilăriei, mă gândesc la un desert foarte simplu, pe care ai mei ni-l făceau destul de des. Iar combinația măr-zmeură-caramel este inconfundabilă!

Aveți nevoie de 5-6 mere, 5-6 linguri dulceață de zmeură, 200 grame zahăr, 50 grame unt sau margarină. Merele se curăță, se scobesc și se umplu cu puțin unt și câte o lingură de dulceață.  Forma de copt se unge cu restul de unt, se presară 150 grame de zahăr și apoi se pun merele umplute, cu gura în sus. Se toarnă restul de zahăr peste mere și se dă forma la cuptor, până se înmoaie merele. 
Separat se amestecă într-o cană o lingură de apă, una de ulei, o linguriță praf de copt și 6 gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, cu 6 linguri de zahăr. Se adaugă amestecul de galbenuș, apoi 2 linguri de pesmet și 4 de făină. Compoziția se toarnă peste merele copate și se dă la cuptor până trece testul scobitorii.

Tortul se lasă să se răcească în formă cel puțin 4 ore (ideal ar fi până a doua zi!), apoi se însiropează cu sirop de zahăr ars. Se întoarce tortul, se scoate din formă și se îmbracă cu un strat generos de frișcă naturală.