contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Pere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru o forma de 24 de centimetri, aveti nevoie de: 150 de grame de faina, 1 praf sare, 3 linguri cu ulei. Pentru umplutura: 50 de grame de faina, 2 linguri zahar brun, 50 grame de miez de nuca tocat marunt, ½ de lingurita scortisoara macinata, 30 grame de margarina dietetica, 1 lingura miere, 750 grame de pere, 2 linguri cu suc de lamaie, 50 grame zahar brun si 1 lingurita praf de scortisoara.

Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 linguri cu apa rece. Se amesteca folosindu-se un mixer. Se modeleaza din aluat forma de tort, se lasa o margine de 3 cm. Fundul aluatului se inteapa cu o furculita, ca sa respire. Se lasa in frigider timp de 1 ora.

Pentru umplutura, se amestecafaina cu zaharul, miezul de nuca si prafuld e scortisoara. Se topeste margarina la foc mic, se amesteca mereu, dupa care se adauga incetul cu incetul peste umplutura cu faina, iar apoi se paseaza cu o furculita.

Intre timp se curata perele, se taie felii, Se adauga sucul de lamaie, zaharul, praful de scortisoara si se amesteca.

Se baga aluatul in cuptor, cuptorul se incalzeste la 200 de grade Celsius. Aluatul va sta in cuptor 15 minute. Se asaza feliile de pere, se intinde umplutura si se coace in cuptor 50-60 de minute. Apoi trebuie sa stea la rece, se scoate marginea detasabila, si se taie in 8 felii. O portie de tort de pere are 270 de kcal.

Pofta buna!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com