contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Portocale Si Ciocolata (orange And Chocolate Layer Cake)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ce avem noi aici? Un tort cu ciocolata si portocale,adica un tort de iarna. Dar nu e numai atat. Acesta e tortul pe care l-am facut pentru Dulce Romanie - Provocarea lunii ianuarie, gazduita de Adina- Mitinita.
Este un tort extrem de usor de facut, cu crema curd de portocale si ganache de ciocolata.
Ingrediente:
BLAT
  • 200 g unt
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 100 g ciocolata neagra 55%, topita si racita
  • 100 ml suc de portocale
CURD DE PORTOCALE
  • 200 ml zeama de portocale
  • 5galbenusuri
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • coja rasa de la 2 portocale
GANACHE DE CIOCOLATA
  • 200 ml smantana
  • 200 g ciocolata 55%
SIROPUL
se amesteca
  • 200 ml suc de portocale
  • 200 ml vermouth fara aroma

Mod de preparare:
  • Cu o zi inainte se face curdul de portocale. Pentru asta amesteca 2 linguri de suc portocale cu gelatina si lasa deoparte. Intr-o craticioara amesteca restul de suc de portocale, galbenusurile, zaharul, si coaja de portocala. Adauga untul si, pe foc foarte mic, amesteca incontinuu pana ce crema se intareste (cam 6- 8 minute). Ia de pe foc, adauga gelatina si omogenizeaz-o bine. Pune crema la rece, ca sa se intareasca.
  • Pentru blat: Amesteca bine faina cu praful de copt. Amesteca cu mixerul zaharul si untul, pana devin ca o crema. Adauga ouale pe rand, amestecand putin dupa fiecare. Adauga ciocolata si amesteca. Pune 1/2 din faina, apoi sucul de portocale si restul de faina, amestecand putin dupa fiecare. Toarna coca intr-o tava rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Coace cam 30 de minute la 180 C. Lasa blatul sa se raceasca putin in forma, apoi lasa-l sa se raceasca bine pe un gratar.
  • Taie blatul in doua. Stropeste fiecare blat cu sirop, apoi umple tortul cu curdul de portocale.
  • Pentru ganache: Incalzeste smantana pana aproape de fierbere. Pune inauntru ciocolata rupta in bucati. Amesteca pana se omogenizeaza. Lasa la racit, apoi orneaza tortul cu acest ganache.
  • Lasa tortul la frigider cateva ore inainte de a-l servi celor dragi.