contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC00905
Iaca un tortulet cu portocale, numai bun pentru Provocarea lunii ianuarie 2012, gazduita de Mitinita. Azi... ceva cu citrice.
Reteta o am de la maica-mea.
Ingrediente: 1 blat din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,
6 oua,
300 ml lapte,
200 g zahar,
2 linguri rase cu gelatina,
4 linguri cu faina,
coaja rasa de la o portocala,
1/2 litru de smantana dulce pentru frisca (in caietul maica-mii scrie frisca dintr-un kg de smantana).
Pentru decor am folosit portocale, visine, 1 pliculet de tort jelee si putina frisca.
Mai intai mixez ouale cu zaharul si un praf de sare; adaug faina, apoi laptele, putin cate putin. Pun compozitia pe foc si o tin acolo, amestecand din cand in cand, pana incepe sa se ingroase.
DSC00888
Adaug coaja rasa de portocala si gelatina, hidratata in apa rece si apoi dizolvata la bain marie.
Bat bine frisca...
DSC00889
... si o incorporez in crema racita, amestecand usor, de jos in sus.
Montez tortul asezand blatul pe un platou; in jurul blatului asez inelul detasabil al unei forme de copt; tapetez peretii inelului cu felii de portocale si dau la rece. Cateva ore.
Scot inelul, ornez cu felii de portocala si visine si cu 1 pliculet de tort jelee (preparat dupa instructiunile de pe plic).
DSC00904
DSC00903
Ornez si cu putina frisca...
DSC00908