contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Rubarbă Cu Brânză De Vaci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Că tot e sezonul şi am făcut gem, m-a bătut gândul să încerc şi o prăjitură cu aceeaşi rubarbă.
Am găsit o reţetă interesantă pe Kochen und geniessen, cine ştie germană o poate găsi aici. Eu am adaptat-o un pic. În reţeta originală forma de copt (cu pereţi detaşabili) are 28cm diametru. A mea are 26cm, aşa că am recalculat cantităţile prin regula de 3 simplă. La unele am păstrat cantităţile iniţiale. După ochi, bubulina isteaţă schimbă unde e cazul.
Ingrediente (cu aproximaţie, pentru o formă de 26cm diametru):
* 230g făină
* 120g unt
* 120g + 140g + 75g zahăr
* 1 pliculeţ de zahăr vanilinat
* 4 ouă mărime medie
* un pic de sare
* 7-800g rubarbă
* 500g brânză de vaci cât mai puţin grasă (aici se numeste quark)
* 2 pliculeţe de pulbere de budincă cu gust de smântână (aici există, dacă nu, cred că merge şi de vanilie), fiecare pentru câte 500 ml de lapte
* (doar) 460 ml lapte
* 140 ml ulei (o ceaşcă)
(* grăsime pentru formă - nu mai este necesară, deoarece există suficient unt în aluat)
* 2 linguri de alune de pădure măcinate
* 1 pliculeţ de întăritor de frişcă
* zahăr pudră pentru presărat
* o folie de plastic
La treabă:
1. Se frământă un aluat din făină, unt (mărunţit sau lăsat la moale în prealabil eventual, ca să fie mai uşor de amestecat), 120g zahăr, zahărul vanilinat, sare şi un ou. Se înveleşte aluatul în folie şi se dă aproximativ 30 de minute la frigider. Între timp se curăţă rubarba, se spală şi se taie cubuleţe mărunţele.
2. Pentru umplutură se separă 3 ouă. Se face o cremă deschisă la culoare din gălbenuşe + 140g zahăr. Se amestecă în ea brânza de vaci. Praful de budincă se amestecă în lapte + ulei şi apoi se încorporează în crema cu brânză de vaci. Pare foarte lichidă umplutura, dar se va solidiza în cuptor.
3. Jumătate din aluat se întinde pe fundul tăvii. Cu restul se tapetează pereţii. Se presară peste aluat alunele măcinate şi pulberea de întăritor de frişcă. Apoi se aşează acolo în tavă cubuleţele de rubarbă, iar peste ele se toarnă crema de brânză. Se coace în cuptorul preîncălzit (electric: 200 °C / cu aer fierbinte: 175 °C / cu gaz: nivelul 3, adică foc mediu-iute) timp de 50 de minute.
4. Din albuşuri + 75g zahăr se face o bezea. Se şpriţează peste tort şi se mai dă 10 minute la cuptor (nu mai mult, altfel se pleoştesc steluţele, care mie nici nu prea mi-au ieşit). Se răceşte şi se pudrează cu zahăr pudră.
Timp de preparare: 1 1/2 ore + 30 minute timp de aşteptare (care nu ştiu exact la ce se referă, mă rog nu mai contează).
Gata! Foarte gustoasă, garantez.

Articol recomandat de bubulinmania.blogspot.com