contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Trufe, De Ziua Mea Si A Lui Cipi :)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru blatul de biscuit:
- 2 oua
- un praf de sare
- 150 g. zahar
- un pachet zahar vanilinat
- 80 g. faina
- 80 g. amidon
- 6 linguri lapte gras
- o lingurita praf de copt
- 40 g. cacao pudra
Pentru decor:
- trufe albe de ciocolata
- ciocolata rasa
Inafara de acestea:
- dulceata de portocale
- o forma pentru copt cu diam. de 24 cm.
- hartie pergament
- cornet de bucatarie

 

Mod preparare

 

crema:

Incalziti frisca lichida si cafeaua, fara a le lasa sa fiarba:

Radeti ciocolata si topiti-o apoi in compozitia de cafea, amestecand continuu:

Lasati peste noapte crema de ciocolata la frigider.
Asa arata dupa o noapte...mniammmm!!! :P

...si din compozitia asta puteti face inghetata! ...si inca una absolut delicioasa!!! ;)

Blatul de biscuit...la care nu am reusit sa surprind decat poza finala :)

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea si apoi turnati in ploaie 50 g. zahar. Frecati bine galbenusurile cu restul de zahar, cu zaharul pudra si cu 6 linguri de lapte cald.
Amestecati faina, amidonul, praful de copt si cacaoa, apoi turnati peste crema cu ou. Adaugati albusurile batute spuma si amestecati-le bine folosind telul.
Incalziti cuptorul la 175 grade. Puneti hartie pergament pe fundul formei de copt, turnati apoi blatul de biscuit, nivelati-l si lasati-l la cuptor 30 de minute.
Rasturnati-l pe o planseta si taiati-l in trei, dupa ce s-a racit.

Amestecati bine crema de ciocolata:

Stropiti blatul cu siropul preferat...al meu e cel de la Mini-amandine :)

Incalziti dulceata de portocale si ungeti cu el blatul de jos si cel din mijloc.
Turnati putina crema de ciocolata pe toate cele trei blaturi, asezati-le unul peste celalalt:


Aplicati apoi restul de crema de jur-imprejurul tortului.
Pentru ca ornarea tortului sa nu fie prea messy :P ...adica sa nu ajungeti sa murdariti si platoul si masa...si servetul de bucatarie...si pana chiar si pe voi :D ...va sfatuiesc ca inainte de a incepe ornarea tortului, sa ii "tapetati" fundul cu hartie de copt si de-abia apoi sa incepeti sa-l manjiti :))

...astfel, "spatiul de lucru" va ramane curat si cu aspect "finisat" :) ...caci tot ce aveti de facut este sa trageti usor, de sub tort, fasiile de hartie pergament:

In final, tortul se finalizeaza cu trufe de ciocolata albe, de cafea... si cu stelute, "croite" cu ajutorul cornetului, pe care l-am primit in dar (chiar de ziua mea!) de la minunatul si nemaipomenit de talentatul: Jacob!!!

...un mic detaliu :)

Mii de multumiri si pupici, Jacob drag!!! ...o "steluta" dulce este pentru tine! :)

Sectiuni apetisante...

...si cam asta a fost "Truffle Cake"-ul pe care voiam demult sa-l realizez :)
Va pup pe toti cu mare drag!!!
Felia aceasta este pentru voi, de ziua mea si a lui Cipi! :)

P.S. Tortul este atat de gustos, atat de fin...atat de perfect pentru mine :P ...caci are in compozitie si ciocolata si cafea, dupa care lesin de pofta... mereu! :)))
...l-am facut deja de 3 ori pana acum, incepand cu ziua mea, hi, hi...si tot nu ne-am plictisit de el...
Ar fi pacat sa nu il incercati! ;)

 

 

Reteta recomanda de SavaLaura.blogspot.com