contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort De Visine

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

.Vote this cake with LIKE ,HERE.  Dati de pe conturile dvs. de facebook un LIKE intre 15-22 DECEMBRIE la poza tortului,
AICI 

  Se apropie cu pasi repezi sarbatorile de iarna si bineinteles  ca indraznim sa ne rasfatam in tot felul de delicii pline de savoare.
   Am primit o invitatie pentru un proiect Diva Hair ce este dedicat bl0ggerilor care sunt pasionati de arta de a gati.Provocarea  proiectului consta in prepararea unei retete speciale de sarbatori.Eu am ales sa postez o prajitura  cu parfum de sarbatoare . Sper sa va placa!!!
http:/www.divahair.ro/culinar/dulciuri  "Retete dulciuri"+Dmail:Idei Utile,Cadouri Practice/


Ingredientele pentru blat:
6 oua
12 linguri zahar
6 linguri apa
12 linguri faina
1 praf de copt
1 plic zahar vaniliat,un praf de sare
100 g ciocolata amaruie
 Pentru crema& ornat:
 1-2 borcane visine din compot
 100 g ciocolata amaruie
500 ml frisca
3 linguri zahar
2 plicuri praf intaritor de frisca




Mod de preparare:
 Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase,ciocolata pe care intre timp am topit-o in bain-marie intr-un castron de metal. Separat mixam albusurile cu 3-4 linguri de zahar.Cand este gata se  toarna peste compozitie si se amesteca incet cu o lingura de lemn.
    



Compozitia se aseaza intr-o forma unsa si se niveleaza; se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se scoate blatul din forma si se taie in doua.Blatul inferior se insiropeaza cu zeama de compot.Visinele se scurg din compot.Pregatim frisca: se bat 500 g frisca cu 3 linguri zahar si 2 plicuri intaritor de frisca.
   Se aseaza pe blat  un strat de frisca,mai putin de 1/2 din cantitate,asezam visinele in stratul de frisca,,iar peste ele asezam cel de al doilea blat.Se acopera tortul cu cealata cantitate de frisca,din care oprim un pic pantru a realiza rozete de frisca,sau daca dorim o cantitate mai multa de frisca, mai putem prepara pentru decor cam 200ml frisca cu un plic intaritor si 1 lingura de zahar.
   



  Topim ciocolata si turnam pe o placa de marmura, in strat subtire.Lasam sa se usuce  si radem cu spatula. Dupa care decoram tortul cu fulgi de ciocolata si rozete de frisca si visine.
   Cu aceasta ocazie am inaugurat noua mea tava pentru torturi!!!!



     PUPICI:x