contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Dedicat De La Inima La Inima "

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Acest tort dupa cum am promis este dedicat, celor care au fost langa mine si m-au ajutat la concursul reteta anului 2009 de pe bucataras.ro votandu-ma in fiecare zi , va multumesc din suflet ca ati fost cu mine pana la sfarsit si nu ati uitat sa ma votati zilnic :) va pupic dulce pe toti !


Ingrediente:

Blatul:

100gr. faina

4 oua mari

1 lingura cacao ( 15 gr.)

120 grame zahar ( eu am pus 100)

2 plicuri de zahar vanilat

1 praf de copt


Crema:


10 linguri de zahar


200 ml lapte


250 ml frisca


3 oua


1 lingurita amidon alimentar sau faina


10 g gelatina


200 gr. prune uscate fara fum

100 ml. coniac


Pentru decor si glazurat:


100 gr ciocolata neagra 90 % cacao

250 ml. frisca lichida de 23 % grasime

1 lingura de miere de albini

marmelada de diferite culori taiata cubulete


Pentru insiropat blatul:

Coniacul ramas de la prune amestecat cu putina apa si o lingurita de zahar.


Preparare blat:

Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati

Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema.


Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet, incet cu o spatula de lemn.


Adaugati o lingura cu cacao cernuta plina cu varf, o incorporati si pe ea cu o spatula de lemn.


Turnati in tava compozitia.

Dati blatul la cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.


Preparare crema:


Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede


Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.


Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.


Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam mai intai cu frisca si apoi cu albusurile batute spuma.


Amestecati crema cu prunele taiate bucatele mici inmuiate preventiv pentru 1~2 ore in coniac


Pentru glazurat:

Topiti ciocolata taiata bucatele cu frisca si cu o lingura de miere la bain- marie si o turnati peste tort uniformizand glazura pe toata suprafata tortului.


Pofta buna !





Articol recomandat de anastassiacafe.blogspot.com