contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Diplomat Cu Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Azi este 17 octombrie si, cum in fiecare  an in aceasta zi avem pe masa un tort,  a venit randul tortului cu numarul 33. Anul acesta a fost diplomat cu fructe, un tort delicios. Nu imi apartine retetea,  m -am tot documentat   si m-am inspirat din reteta Jamilei.   A iesit deosebit de gustos.
Am hidratat 20 g de gelatina in apa calduta. Intr-o cratita de inox am amestecat  5 galbenusuri, 200 g de zahar, 2 linguri de faina alba, esenta de vanilie si , la sfarsit  500 ml de lapte rece. Ca sa fiu sigura ca nu sunt cocoloase, am trecut amestecul prin sita, apoi l-am pus la fiert , la foc mic , amestecand continuu pana  ce s-a ingrosat. Apoi am lasa pana ce s-a racit putin si am integrat gelatina hidratata, am amestecat bine si  apoi am lasat  sa se raceasca normal, in bucatarie.
Separat , am batut spuma 500 ml de frisca si , cand crema a fost rece, am amestecat-o cu frisca .
Pe un platou am pus un inel de la forma de tort . Piscoturile le-am inmuiat in sucul de la o conserva de ananas si le-am pus vertical, sprijinite de peretele inelului .Constructia tortului a fost simpla : baza tortului au fost tot piscoturi inmuiate, peste care am pus  o parte din crema,peste crema fructe taiate cubulete
(fructele folosite au fost 2 portocale , 2 kiwi si bucati de ananas din conserva) si tot asa  pana ce am terminat crema. Deasupra am pus tot fructe .
Tortul a stat in frigider peste noapte.
Crema s-a intarit foarte frumos, s-a taiat felii si a avut o tinuta foarte buna !
Zi deosebita, desi a plouat afara , inceputa cu o cafea insotita de minunatul trandafir de dimineata

 completata de minunatele flori ale toamnei, crizantemele , pe care intotdeauna le primesc cu placere


si de bunatati culinare, de exemplu  retese
si o minunata friptura de curcan
De fapt, postarea este jurnalul unei zile de 17 octombrie in familie.