contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Dobos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Ingrediente :
- 8 Blaturi:
  • 12 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 60 g unt topit
  •  un praf de sare
    Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si cu 100 gr zahar pudra adaugat pe rand. Separat se mixeaza spuma galbenusurile + 100 gr zahar pudra la sfarsit adaugam si untul topit dar racit apoi amestecam cu spuma de albus si adaugam faina incorporand usor.  Se coc 8 foi pe cercul de la o tava rotunda detasabila , acoperit cu hartie de copt.
                  Crema:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 300 g zahar pudra
  • 350 g unt
  • 35 g cacao
  • 1 zahar vanilat
  • 200 g ciocolata
     Se mixeaza spuma ouale + zaharul si zaharul vanilat apoi se fierb pe abur pana se ingroasa putin se iau de pe abur si se mixeaza pana se racesc, apoi se adauga ciocolata topita si racita . Separat se mixeaza untul spuma se adauga cacaoa si se omogenizeaza bine apoi se adauga lingura cu lingura in unt crema de oua
Decor:
  • 100 g zahar tos
Se caramelizeaza zaharul pe foc mic apoi se intinde pe o foaie de blat si se cresteaza si se taie felii cu un cutit uns cu unt. 
Se umplu foile cu crema ultimul strat fiind de crema peste care se aseaza feliile glazurate cu zahar ars.