contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Egiptean- Pentru Aniversarea Parintilor Mei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


In 15 iulie parintii mei au implinit o anumita varsta... Sunt nascuti in aceeasi zi, aceeasi luna acelasi an. Azi i-am sarbatorit...asa ca am facut pentru ei un tort egiptean.
Reteta am gasit-o pe blogul Amaliei. Este un tort foarte bun!!!! Multumesc Amalia!!! Iata reteta:

Foile:
Pentru o foaie
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar ( eu am folosit fructoza)
  • 1/2 lingura de faina
  • 40 g alune macinate ( eu am pus nuci)
Pentru crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6linguri de zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri faina sau amidon ( eu am pus amidon)
  • 170 g unt nesarat ( eu am folosit margarina "Rama")
  • esenta de vanilie
Pentru crema 2:
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g alune zdrobite bucati mai mari ( eu am pus nuca)
Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute. Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi ( in total vor fi 3).


Dupa ce-am facut foile ne apucam de crema. Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul (margarina) il mixam  bine si il adaugam in compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.


Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.
Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.



Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca.


L-am ornat cu frisca si ornamente din pasta de zahar.

 


 

 


 




Articol recomandat de liligospodini.blogspot.com