contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Festiv Cu Nuci, Lichior De Ciocolata Si Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Din retetarul Dr.Oetker de Pasti, am pus ochii pe acest Tort festiv cu nuca ...tort pe care l-am pregatit acum, de ziua mamei mele, nascuta pe 4 iulie.
 Acest tort pe langa faptul ca este usor de preparat este si extraordinar de gustos ...si  cu mult alcool.Dar are si multa ciocolata, deci gustul e de senzatie, zau!
Timp de preparare: cca. 40 de min.
Timp de coacere: cca. 40 de min.
Ingrediente:
Pentru blat:
4 ouă,
150 g zahăr,
1 plic Zahăr vanilat Dr.Oetker,
120g făină,
1 lingurită rasă Praf de copt cu șofran Dr.Oetker,
130g nuci macinate,
50g ciocolată de menaj rasă.
Pentru umplutură:
500 ml friscă lichida,
2 linguri rase cu zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,
200ml lichior de ciocolata,
1 plic Gelatină Dr.Oetker,
200g cirese fara samburi.
Pentru decorare:
70g nuci rase,
150g ciocolata neagra,
2 linguri ulei,
8 cirese cu codita.
Mai aveți nevoie de:
formă de tort rotundă (26 cm),
folie de prospetime,
forme de decor.
Pasul 1: Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul si zahărul vanilinat.
Făina se amestecă cu praful de copt si împreună cu nucile si ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.

Pasul 2: Compozitia obtinută se toarnă în forma de tort unsă si tapetată cu hartie de copt,

apoi se introduce în cuptorul preîncălzit si se coace.
Cuptor electric: 180 °C
Cuptor cu aer cald: 160 °C
Cuptor cu gaz: treapta 3
Timp de coacere: cca. 40 de minute
Pasul 3: Pentru cremă se bate frisca cu zahărul si cu zahărul vanilat folosind mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează usor lichiorul. In reteta se cere crema de whiskey...eh, cine are...se poate folosi orice lichior crema, cred ca data viitoare il fac cu lichior de oua...sau tiramisu, ca am vazut ca este.

Gelatina se înmoaie în apă conform instructiunilor de pe plic, apoi se încorporează în cremă.
Pasul 4: Blatul răcit se taie în trei rondele,

si se umple fiecare cu crema. -eu am impartit crema in 3 boluri mari, asa ca am stiut cat pun pe fiecare blat. Dupa ce am pus primul bol cu crema, am spalat ciresele, le-am scos samburii, le-am sters bine si le-am infundat in crema.

Am avut cam putine, ce-i drept, din pacate...se pot si mai multe, fara probleme.
Ultimul bol cu  crema l-am  repartizat deasupra si pe laterale. 
Se ornează tortul cu nuci -eu am uitat si l-am ornat cu nuci de-abia dupa ce am pus glazura de ciocolata :P-si se tine la rece timp de 3 ore.

Pasul 5:Ciocolata neagra se topeste pe bain-marie sau la microunde-eu verific din 10 in 10 secunde daca s-a topit si amestec cu lingura ca sa nu se arda-se adauga uleiul-doar cand ciocolata e lichida!! si se amesteca bine. Se toarna peste tortul rece.

 Am gasit in Auchan Timisoara cutii de ciocolata sub forma de litere. Erau la reducere cu 4.99 lei si numai bine am cumparat, desi a trebuit sa modific unele litere, ca nu erau dubluri....se observa?


Din a treia crema am pus deoparte cat am umplut jumatate de sprit ca sa fac aveline=flori din crema, peste care am asezat ciresele spalate si sterse cu grija, cu tot cu codita.

Ha, si am salvat si-o felie:



Mananci o felie de tort si te miri de ce esti ametit...hac! de beat ce esti, fara sa stii :P
NU DATI LA COPII!!! E doar pentru adulti!! Iar adultii care au mancat, l-au adorat ;-)