contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Forêt Noire

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Duminica Rusaliilor, cea mai veche sarbatoare crestina, care a inchis perioada Paştelui. A fost o sarbatoare de familie, petrecuta alaturi de cei dragi. Ca atare nu putea lipsi un Tort. Cum suntem in perioada visinilor, am facut acest Tort Forêt Noire, care sper sa va placa si sa-l incercati.

 

Imgrediente:
* 8 oua
* 10 lg de zahar
* 8 lg de faina
* 3 lg de cacao
* 2 linguri de apa
* 1 lingura ulei
* ½ lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
* 700 ml frisca
* 700 g visine
* 100 g ciocolata

 


Mod de preparare:
Prepararea blatului: Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, de 23 diametri. Se coace timp de 30-40 min. Se verifica cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se lasa pe un gratar sa se raceasca.


Se scot samburi de la visine. In sucul rezultat de la cirese se adauga zahar, iar daca e nevoie mai complectam cu putina apa si facem un sirop cu care insiropam blaturile.
Se bate frisca tare. Daca folositi smantana de frisca bateti cu zahar si zahar vanilat dupa gust.


Se taie tortul în trei. Cu o pensula se umezesc cele trei blaturile cu sirop. Se acopera primul blat cu o treime din frisca. Peste frisca se aseaza jumatate din visine, dupa ce am ales cca 15 visine frumoase si ferme pentru decor. Se repeta aceeasi operatie si apoi adaugam si ultimul blat.


Imbracam tortul in restul de frisca, apoi pe margini se lipeste ciocolata rasa. Eu am folosit ornamente de ciocolata. Deasupra presaram ciocolata rasa, ornam cu pochul forme din frisca si punem in varf cate o visima.


Se lasa o ora în frigider. Se serveste rece. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com