contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Inima

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii februarie Dulce Romanie, gazduita de aceasta data de VIO.
INGREDIENTE:

BLAT

6 oua

90 gr zahar

60 gr faina

15 gr amidon

20 gr cacao

un praf de sare
CREMA DE IAURT

200 gr iaurt

150 ml frisca lichida
75 gr zahar
1 1/2 lingurita gelatina

1 borcan
compot de visine (720 ml)
CREMA DE CIOCOLATA

180 gr ciocolata alba (Primola)

6 linguri frisca lichida

50 gr unt

50 ml lichior Angelli (sau coniac)

GLAZURA

270 gr ciocolata alba (Primola)

100 ml frisca lichida

30 gr unt

PREPARARE:

BLAT

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare dupa care se adauga in galbenusuri. Se incorporeaza apoi faina, amidonul si cacaua, toate cernute. Se toarna compozitia de blat in forma de inima, tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru cca 10-12 minute. Se face testul cu scobitoarea.

CREMA DE IAURT

Se hidrateaza gelatina in 150 ml zeama de compot de visine, apoi se dizolva pe baie de aburi (nu trebuie sa fiarba). Se lasa sa se raceasca. Se amesteca iaurtul cu zaharul, se adauga compozitia cu gelatina peste iaurt, apoi se incorporeaza frisca batuta bine. Se baga crema la frigider pentru cca. 20-30 de minute.

CREMA DE CIOCOLATA

Se pune ciocolata si frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga alcoolul. Se lasa sa se raceasca apoi se incorporeaza in untul frecat spuma.

GLAZURA

Toate ingredientele se pun intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza perfect. Cand este gata se da de pe foc si se lasa putin
sa se raceasca .
ASAMBLARE

Se taie blatul pe jumatate, se tapeteaza tava in care am copt blatul, cu o folie transparenta, se aseaza prima felie de blat si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se toarna apoi crema de iaurt si se baga la frigider pentru aproximativ o ora, dupa care se scoate si se aseaza peste crema un strat de visine fara samburi si bine scurse. Deasupra lor se toarna crema de ciocolata. Se aseaza a doua felie de blat insiropata tot cu zeama de compot si se da din nou la frigider pentru inca 2-3 ore. Dupa ce s-a intarit si crema de ciocolata, se rastoarna tortul pe un platou, se indeparteaza folia transparenta apoi se imbraca tortul cu glazura de ciocolata alba si se orneaza dupa preferinta.
POFTA BUNA !