contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Inimioara Valentine S Day

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Inimioara, inimioare... vedeti ce frumos a sistemat Isabella, ursuletul si catelusul, cu tot felul de inimioare, doar se pregateau sa sarbatoreasca ziua indragostitilor...
Dar cum aceasta zi a trecut cam de multisor, sa trec repejor la scris reteta, altfel vine Dragobetele peste mine...
Ingrediente pentru blat:
  • 70 g unt
  • 150 g zahar de trestie
  • 3 oua marime mijlocie
  • 60 g lapte condensat
  • 180 g faina
  • 20 g cacao
  • 65 g amidon de cartofi
  • 16 g praf de copt
  • un praf de sare 
  • colorant rosu
  • 300 ml frisca lichida
  • 45 g zahar praf (eu am pus un pachetel de zahar vanilat)
  • gem de fructe de padure
  • lichior de fructe de padure (eu am folosit suc de portocale)
Pregatim intii blatul. In mixer punem untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, mixam bine, apoi adaugam ouale si mixam pina se incorporeaza bine si acestea. Cernem separat faina impreuna cu cacao, amidonul si praful de copt, apoi in timp de mixam ingredientele, adaugam cite un pic din ingredientele uscate. Dupa ce am terminat de incorporat faina cu restul ingredientelor, adaugam un pic de sare, laptele condensat si colorant rosu, depinde cit de rosu dorim sa iasa blatul. Cred ca tura viitoare, voi pune doar 15 g de cacao, ca sa iasa in evidenta mai bine colorantul. Dupa ce am mixat bine ingredientele, rasturnam compozitia in tava (a mea e de silicon, deci nu este unsa si tapetata cu faina), cu lingura nivelam bine suprafata blatului, incercind sa indepartam un pic de compozitie din centrul inimioarei, nu sa facem o gaura, dar ca sa evitam sa iasa tortuletul burtos... Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 30 de minute, nu uitati sa faceti proba cu scobitoarea. E bine daca tortul si blatul sint facute cu o zi inainte de a fi consumate.
Taiem blatul in doua, dar sa stiti ca putea fi taiat si in trei, insiropam cu lichior (eu cu suc proaspat de portocale),  apoi punem un strat subtire de gem de fructe de padure, sau alta crema dar care sa nu fie prea dulce si procedam la fel cu cealalta foaie de blat. 
Separat zbatem frisca lichida impreuna cu zaharul si decoram cum dorim tortuletul. 

Va invit cu drag sa serviti o felie de tortulet alaturi de indragostitii din poza !