contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Joffre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta am gasit-o pe internet aici si cu mici corectii si adaugiri a iesit ceea ce vedeti.Seamana foarte tare,crema mai ales, cu reteta mea de tort cu nuca si cacao.
INGREDIENTE:

-8 oua,
-400g zahar
-2 linguri faina
-100ml apa
-100g cacao
-1 pachet unt (200g)
-200g ciocolata
-coaja de lamaie si portocala
-esenta de rom
-optional lichior de portocale (e si mai buna crema)
ptr glazura :
-150 g ciocolata
-50 g unt
MOD DE PREPARARE :
-Se pune la foc mic apa,zaharul si cacaoa.Se racoreste putin,apoi se adauga galbenusurile ,unul cate unul amestecandu-se spre incorporare
-Albusurile batute spuma se amesteca cu 1/3 din crema+2 linguri faina ,in ploaie.
-Se pune la copt 15 min la foc mic fara sa se deschida cuptorul(160*) ,apoi 30 min la foc mijlociu(220*).astia-s timpi estimati, eu am facut-o prima data si am respectat cum zicea la reteta,dar mi s-a ars putin blatul asa ca i-am modificat putin(in reteta zicea 15 minute la foc mic si 40 de minute la foc mare )
-In restul de 2/3 din crema se adauga untul sau margarina si ciocolata topita,esenta de rom si se da la rece.Sunt sigura ca daca adaugati si ceva lichior de portocale in crema e si mai buna.
Pe blatul racorit se intimde crema si se da la rece. Am folosit o forma cu diametrul 26 cm ceea ce a fost cam mare (torta a iesit inalta de vreo 3-4 cm),cred ca una cu diametrul 20-22 cm e suficient.
-am acoperit torta cu o glazura de ciocolata (ciocolata topita impreuna cu untul) si am decorat cu moatze de crema pastrate din umplutura.
-dati la rece pana a doua zi.Pot sa va spun ca dupa apropae 48 de ore e mult mai buna.
-e o torta foarte satioasa.Putin probabil sa puteti manca mai mult de o felie,doar daca nu mai mancati altceva.Asta-i feliuta voastra ! Pofta buna !



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com