contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort L`amour Du Chocolate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ciocolata a fost, şi va rămâne întotdeauna, alimentul asociat iubirii. Iar un tort care combină ciocolata, gustul inconfundabil al biscuiţilor amaretti şi savoarea deosebită a alunelor de pădure nu are cum să nu reprezinte un tribut umil adus dragostei.

Ingrediente:
Pentru blat: 225 grame de biscuiţi amaretti, 100 grame de unt topit, 75 grame de migdale tăiate bucăţele mici.
Pentru cremă: 150 grame de alune de pădure, 700 grame de ciocolată simplă, 350 ml frişcă lichidă, 100 grame de unt, 6 linguri de vişinată sau de lichior de portocale, coaja rasă de la o portocală
Pentru ornat: 100 grame de ciocolată cu lapte, 1 lingură cacao, coajă de portocală confiată

Mod de preparare:
Biscuiţii se pisează bine, se amestecă untul topit şi migdalele, si se presează bine pe fundul unei forme de tort tapetate cu hâtie pergament.
Ciocolata se topeşte pe bain-marine. După ce s-a topit se adaugă alunele tocate mărunt, untul bătut bine, lichiorul şi coaja de portocală. Se amestecă apoi treptat frişca bătută cu crema de ciocolată, se toarnă compoziţia peste blat şi se dă la frigider până dimineaţă (adică circa 8-9 ore).

Mod de servire:
Înainte de servire, se scoate tortul din formă, se nivelează marginile, şi se pudrează cu cacao şi cârlionţi din ciocolată.



Articol recomandat de bucatarialuiradumailat.blogspot.com