contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Lissa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am numit acest tort cu numele Lissei pentru ca este facut in totalitate interiorul, dupa reteta ei Multumesc Lissa pentru reteta!!... A fost apreciat de multe persoane!!...

Blatul :

 

-3 oua ,

 

-3 lingurig apa,

 

-150 g zahar,

 

-50 g amidon ,

 

-50 g nuci prajite si macinate,

 

-75 g faina,

 

-1 lingurita rasa praf de copt.

 

Se separa ouale,albusurile impreuna cu apa se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul batand pana se incorporeaza tot, se pun galbenusurile, apoi se pune faina, praful de copt, amidonul si nuca macinata amestecand usor cu lingura.

In forma rotunda cu diametrul de 26 cm (chiar si asta am respectat!!), am pus compozitia si am dat la cuptor 30 -35 de minute (incercat c scobitoarea sa fie copt).
Blatul rece se taie in doua.

Crema cu fructe:

 

-500 g fructe din compot (cele din imagini)

 

-400 ml frisca ,

 

-2 lingurig zahar,

 

-esenta de vanilie

 

-200 ml suc din compot.

 

-20 g gelatina.

 

Frisca se bate impreuna cu zaharul si vanilia, gelatina impreuna cu sucul se pun in cratita pe abur si cand e topita gelatina se amesteca cu fructele ,apoi cu frisca.

Am pus o foaie din blat pe fundul unei cratite tapetata cu folie alimentara (cratita in care am copt blatul). Am stropit blatul cu suc de fructe si am intins toata crema peste el.
Peste crema cu fructe am pus a doua crema:

-250 g mascarpone ,

 

-400 ml frisca ,

 

-200 g ciocolata,

 

-10 g gelatina ,

 

-esenta de rom.

 

Am batut frisca , am mixat putin branza mascarpone si am amestecat-o cu frisca, am topit si ciocolata si am pus-o in crema.

Peste gelatina am pus cateva linguri de apa si esenta de rom (aproape 100 g lichid), am pus pe abur pana s-a topit si am amestecat cu crema . Am intins compozitia peste crema de fructe si apoi am inchis cu al doilea blat (insiroat de mine cu sirop de zahar ca nu mai aveam zeama din compot- dar sa nu faceti asa ceva), am dat la rece cateva ore (eu... peste noapte).
Dupa ce am pus tortul pe platou, l-am acoperit cu.... pasta de zahar pe care am facut-o eu pentru prima data (deci scuzati calitatea... aveti intelegere, va rog... e prima incercare... si nu cred ca va mai fi vreuna!!....)
Pasta de zahar e facuta dupa reteta d-nei Viorica... Multumesc frumos pentru reteta!!... Am si eu un tort acoperit cu pasta de zahar!!! (asta se datoreaza albinutei de Alice care a avut curaj sa o incerce si i-a iesit din prima, deci am prins si eu curaj)
Trandafirii.. ca de obicei- din lapte praf...

















Articol recomandat de dumitrufelicia.blogspot.com