contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Maia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un tort excelent pentru copii, care combină rafinamentul mandarinelor, ananasului şi piersicilor cu aroma inconfundabilă a kefirului. Iar pentru că fiica mea iubeşte la nebunie caii, de ziua ei am decis să îi facem tortul în formă de carusel, de care să legăm 4 căluţi. Ceea ce a ieşit vedeţi mai jos.


Ingrediente:
ptr. blat: 250 grame făină, 1 praf de copt, 4 ouă, 1 pachet de unt/margarină, 250 grame de zahăr, 3 linguri lapte, un vârf de sare.
ptr. cremă: 1/2 compot de ananas, 1/2 compot de mandarine, 1/2 compot de piersici, 600 ml kefir, 200 ml frişcă, 100 grame de zahăr, 10 grame gelatină
ptr. decor: pastă de zahăr, bomboane decor argintii

Mod de preparare:
Gălbenuşurile, zahărul, untul, făina şi praful de copt se amestecă bine, apoi se adaugă sarea şi laptele. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează treptat în aluat. Se unge cu puţin unt o formă de tort tapetată cu hârtie de copt, se toarnă aluatul şi se coace la foc potrivit, în cuptorul încins în prealabil, cam 20-25 de minute (e gata când trece testul scobitorii!). După ce se răceşte, se taie în două.
Separat, se pune gelatina la înmuiat 10 minute în 100 ml de zeamă de compot, apoi se pune la topit pe bain-marie. Kefirul se amestecă cu zahărul şi cu 4-5 linguri de compot. Se adaugă apoi gelatina topită şi se amestecă bine. Fructele se taie cubuleţe şi se aruncă în kefir. Frişca se bate tare, apoi se înglobează în crema de fructe.
În forma de tort se aşează blatul de jos, se toarnă crema, apoi se pune blatul de sus şi se dă la frigider cel puţin 4 ore.

Mod de decorare:
După ce crema s-a întărit, se scoate din formă şi se unge tot tortul cu o cremă de unt, se acoperă cu pastă de zahăr şi se ornează cu bomboane argintii.