contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Maresal

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




L-am numit asa pentru ca seamana cu o prajitura cu acelasi nume . E ciocolatos si pufos in acelasi timp pentru ca e o combinatie de crema de ciocolata si crema cu lapte. Sper sa-l incercati si voi .

Timp de preparare , asteptare plus ornare, 6 ore :)

Tava de dimensiuni 27x39 , daca folositi forma rotunda diametru 30.

Ingrediente

Blat 1:

  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 20g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 varf de cutit praf de copt

Blat 2:

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina

Crema de ciocolata:

  • 250g margarina Rama
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom

Mousse de ciocolata alba :

  • 2 oua
  • 2 linguri amidon
  • 360 ml lapte
  • 100g ciocolata alba
  • 15g gelatina
  • 3 linguri apa rece
  • 250 ml smantana pentru frisca dulce

Sirop :

  • 200 ml apa
  • 150g zahar
  • esenta de rom

Mai avem nevoie de aprox 750ml frisca pentru ornat

 

Blatul 1:

Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana amestecul creste si isi dubleaza volumul. Mixati pana se topeste zaharul. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt. Albusurile le batem spuma. Adaugam alternativ albusurile batute spuma si faina in ametsecul de galbenusuri.

Coacem intr-o tava cu dimensiunile de  27x39 timp de 15 minute la foc potrivit. Facem proba cu scobitoarea si daca blatul este copt il scoatem si-l lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua .

Blatul 2:

Batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praful de copt. Coacem 7 minute la foc potrivit.

Siropul:

Carmelizam 2 linguri de zahar si apoi adaugam apa. Adaugam si restul de zahar si lasam sa dea cateva clocote. Lasam sa se raceasca

Crema de ciocolata:

Fierbem un sirop din zahar si apa, apoi adaugam cacao.

Turnam siropul fierbinte peste galbenusuri amestecand mereu. Separat frecam margarina pana se desface si adaugam putin cate putin si amestecul cu galbenusuri racit. La sfarsit adaugam putina esenta de rom. Obtinem o crema fina.

Mousse de ciocolata:


Amidonul se amesteca cu ouale intr-o craticioara si se omogenizeaza.Se adauga laptele, apoi se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte. si se adauga gelatina pe care am dizolvat-o in 3 linguri de apa rece . Adaugam si ciocolata rupta bucatele.  Amestecam si lasam sa se raceasca .

Separat batem frisca bine si adaugam treptat amestecul racit de oua, ciocolata si lapte.

Punem putina esenta de rom. Daca folositi frisca neindulcita adaugati in amestecul de oua 3 linguri de zahar.

 

Ne apucam de asamblat tortul:

Punem prima parte de blat, o insiropam apoi lasam cateva minute , intindem crema de ciocolata peste ea, punem a doua jumatate de blat , insiropam, adaugam mouse-ul de ciocolata alba si apoi punem blatul 2.

Lasam la rece 1 ora

si apoi ornam cu frisca.

In aceeasi zi l-am si dus la ziua finutului meu David care ieri a implinit 2 anisori. Il pup, sa creasca mare si cuminte :) , va pun o poza cu el sa vedeti cat e de dragut :)

Cam asta a fost, munca multa dar a meritat . Tortul a avut succes , ma gandesc sa-l repet si de ziua mea.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com