contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Mascota

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Pentru acest Revelion am vrut sa fac ceva ce nu am mai facut de mult. M-am hotarat la acest tort Mascolta, care e putin modificat fata de originat, pentru ca am folosit si blat. Mascotele, cand eram copil, erau niste prajituri independente, doar din crema cu visine din visinata, coaja de portocala si nuca, imbracate in ciocolata. Cu timpul au aparut si sub forma de torturi.

Ingrediente
* 300 g unt       * 100 g cacao       * 6 oua
* 12 linguri zahar      * 2 linguri rom
* 2 linguri zahar vanilat       * 100 g nuci
* 100 g coaja de portocala zaharisita
* 150 g de visine din visinata
Pentru blat:
* 100 g ciocolata       * 80 g margarina
* 80 g zahar      * 2 oua,
* 2-3 linguri cu faina       * esenta de rom.
Decor:
* 100-150 gr ciocolata pentru glazura
* 100 g nuca de cocos * 100 g frisca,
* figurine din zahar (de la cofetarie)

 


Mod de preparare
Pentru blat topeste ciocolata. Adauga untul, zaharul si galbenusurile puse pe rand si amesteca energic. Dupa ce s-a topit, se adauga cateva picaturi de esenta de rom, faina si albusurile batute spuma.
Pentru crema, se bat cele 6 oua pe baie de aburii cu cele 12 linguri de zahar, pana se ingroasa. Se poate face si direct pe flacara, daca frecati non-stop si sunteti atenta sa nu vi se transforme in omleta. Trebuie sa rezulte ceva asemanator pasatului de mamaliga, de culoare galben, fara sa se prinda de vas. Se da la rece cu o folie de plastic deasupra sa nu se faca crusta. Cat se raceste, intr-un bol se spumeaza bine 300 g de unt cu 100 g de cacao, dupa care se adauga si compozitia de oua racita. Se adauga incet cate o lingura de nuci prajite si taiate cu cutitul. Se amesteca sa se incorporeze totul. Visinele din visinata ( eu nu am avut suficiente si am complectat cu visine din dulceata, scurse) si coaja de portocale se taie marunt si se adauga si ele in crema.


Tava rotunda de tort cu pereti detasabili (puteti face si intr-o forma de chec), se tapeteaza cu folie de plastic, dupa care se rastoarna crema obtinuta. Se preseaza compozitia pentru a lua forma vasului. Se adauga si blatul deasupra si se acopera cu folie de plastic. Se pune la frigider pana a doua zi.
A doua zi se scoate folia, se rastoarna pe un platou si se imbraca in ciocolata. Se poate orna cu cocos si diverse figurine din zahar sau ciocolata. Eu aveam niste bomboane.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com