contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Milch Schnitte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta este aceeasi ca pe majoritatea blogurilor culinare,adaptata bineanteles formei de tort pe care eu mi-am dorit sa o fac,avem nevoie de :
Blatul :6 oua,100 gr.zahar,2 linguri de miere,100 ml.ulei,50 ml.lapte,2 linguri cacao,2 linguri faina,2 linguri gris,praf de copt.
Crema : 400 ml.frisca,400 ml.lapte condensat,4 plicuri intaritor de firsca,un plic gelatina ptr crema sau 6 foite gelatina inmuiate,2 linguri miere si zahar vanilat.
galbenusurile se bat cu zaharul,uleiul, mierea si laptele
Albusurile batute spuma
se adauga cacaua,praful de copt,faina si grisul,apoi se amesteca cu albusurile batute spuma
Blatul se pune in forma, cu pereti detasabili, unsa si tapetata cu faina
Se lasa la cuptor la 160 de grade aprox.40 de min
Frisca batuta cu intaritor in care se adauga zaharul vanilat,mierea,gelatina si laptele condesant

Blatul se taie in trei si se umple cu crema,apoi se pune rama de la forma si se orneaza
eu am facut niste stropi de ciocolata cu coiful de ornat
la insistentele bazaieli ale persoanelor de sex masculin din casa,a trebuit sa o tai,impotriva vointei mele :), la o ora dupa asamblare,drept dovada crema inca nu este prea festa (dat gustoasa este) ,preferabil sa fie lasata la frigider de pe o zi pe alta.