contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort "rasarit De Soare"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









Un tortulet rapid ce nu necesita coacere si deosebit de gustos. Se poate prepara si cu alte fructe .
Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente.
Ingrediente :
500 gr branza dulce vaca (scoaca)
3 galbenusuri ou
250 ml frisca hulala
1 lingura smantana
250 gr zahar praf
140 gr margarina Rama
2 pachete gelatina fina alb maruntita (adica 20 gr )
1 pachet gelatina pentru torturi transparent
1 pachet gelatina pentru torturi rosu
Preparare :
Branza se pasireaza ( eu nu l-am pasirat dar daca aveti rabdare sa o pasirati tortuletul iese mult mai fin .... la textura ) . Branza o amestecati cu zaharul praf, cele 3 galbenusuri de ou si 140 gr Rama (sau unt ). Separat batem spuma cei 250 ml frisca si cand acesta incepe sa se ingroase adaugam 1 lingura de smantana ( smantana intareste frisca si asa nu avem nevoie de intaritor) si continuam mixarea pana frisca este batuta. Frisca se adauga la amestecul de branza si amesteca usor pana la omogenizare. In 100 ml apa punem cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat , apoi o incalzim usor (fara sa fiarba !!!! ) si o adaugam la crema de branza.La crema de branza am adaugat si bastonase de ciocolata , dar este optional ... puteti adauga daca va place stafide ... Amestecam pana se omogenizeaza apoi amestecul il turnam intr-o forma de tort rotunda in care am pus folie de plastic in prealabil.
Prunele le vom taia in jumate apoi ,fiecare jumatate o taiem din nou pe lungime in doua si ornam suprafata tortuletului. Gelatina pentru torturi , o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste prunele frumos aranjate ( gelatina transparenta am pus-o pe mijloc iar cea rosie pe margini ). Dam forma cu tortuletul la rece pentru cateva ore bune (de preferat ar fi sa il lasati de pe o zi pe alta la rece ! ) dupa care se poate felia si servi .
Pofta Buna !!!

Articol recomandat de http://bucatareselevesele.blogspot.com/2009/10/tort-rasarit-de-soare.html