contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Racoritor Cu Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Este un desert pur si simplu delicios si racoritor, foarte usor de facut. E perfect pentru zilele calduroase, fiind reconfortant. Cu acesta reteta particip la Provocarea lunii Iunie "Dulce Romanie", gazduit in aceasta luna de
Antonina S. cu blogul Dulcegarii culinare.

Ingrediente blat :
* 3 oua           * 1 lg de ulei
* 4 lg g zahar        * 4 lg faina
* 1 plic zahar vanilat

 

 

Pentru crema de vanilie::
* 300 ml lapte        * 1 budinca de capsuni
* 2 galbenusuri        * 150 g zahar
* 200 g frisca       * 5 gr gelatina
Pentru crema de branza:
* 150 g smantana lichida
* 200 gr branza ricotta
* 150 gr zahar farin
* 5 gr gelatina

 

Aspicul de fructe:
* cirese si capsuni       * 10 gr gelatina
* suc de fructe

Prepararea blatului:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort de 23 diametru.


Prepararea cremei:
Laptele se pune la fiert. Intr-un bol se freaca zaharul cu galbenusurile, praful de budinca si putin lapte rece. Se adauga putin lapte cald, apoi se rastoarna totul peste restul de lapte. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Cand e gata se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta si gelatina dizilvata in prealabil in putina apa, apoi incalzita. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa. Forma de tort se tapeteaza cu folie de plastic, se aseaza blatul, dupa care se pune crema si se da la rece sa se intareasca.


Prepararea cremei de branza:
Branza se mixeaza pana ce capata consistenta unei creme, se adauga zaharul farin si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi smantana si gelatina care am dizolvat-o intru-un pic de apa. Inainte de a se intari se intinde peste tort, deasupra cremei de vanilie. Se da din nou la rece pana se intareste.
Cand s-a intarit se aranjeaza deasupra ciresele si capsunile, dupa care in sucul lasat de la fructe, se adauga gelatina pregatita ca mai sus.


Daca sucul nu este suficient se complecteaza cu suc sau apa in care am adaugat zahar dupa gust. Se lasa din nou la rece.


Inainte de servire se indeparteaza peretele formei de tort, se desprinde usor folia de plastic si se muta tortul pe un platou. Se poate servi si cu frsca alaturi.


Este foarte racoritor si bun.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com