contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Racoritor De Vara

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ziua de 6 iulie, este o zi deosebita - este aniversarea zilei mele !!!
M-am tot gandit la un tort deosebit ( copii ar fi dorit un tort de ciocolata) , insa din cauza caniculei  care a pus stapanire , m-am hotarat la un tort care sa aiba si ciocolata(care nu poate sa lipseasca:)!!!) dar sa fie si racoritor.........si pana la urma am combinat doua retete si a iesit un tort super   ....delicios :)!!!
Ingrediente:
Pentru blat:
130g unt
100g zahar pudra
6 oua
100g zahar tos
125g faina
150g ciocolata cu lapte
Pentru crema:

200 g mascarpone
2 linguri zahar
1 lingura suc de lamaie 
300 ml frisca
1 plic intaritor de frisca
 300-400 coacaze rosii
Mod de preparare:
Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale. 
Untul cu zaharul pudra se bate spuma cu mixerul. Dupa care adaugam ciocolata calda, iar  dupa ce am amestecat adaugam si galbenusurile.
Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului si adaugam cam 1/3 din spuma peste compozitia cu ciocolata  cu ajutorul unei spatule. Adaugam faina, putin cate putin. Iar la urma adaugam si restul de spuma de albusuri.
Punem compozitia intr-o forma de  diametru 24 cm si introducem in cuptorul  incalzit in prealabil cca. 40-45 de minute.
Cand este gata, il lasam sa se raceasca si blatul se taie in doua.
Stiind ca blatul este un pic cam dulce, de data aceasta l-am insiropat cu suc de struguri.
Intre timp pregatim crema:
Amestecam mascarponele cu  zaharul si sucul de lamaie. Frisca impreuna cu praful intaritor  se mixeaza si se adauga in crema mascarpone. Coacazele le spalam si cu ajutorul unei furculite se desprind de pe codite. Le lasam  un pic la scurs (surplusul de apa) sau le punem pe servetele de bucatarie pentru ca apa sa fie absorbita.Din cantitatea de boabe de coacaze  punem deoparte pentru decor iar restul de  bobite  se adauga la jumatate din  compozitia de mascarpone si frisca . Cealalta jumatate o folosim sa decoram tortul.
La capitolul decor - se pot folosi fructe dupa placul si pofta fiecaruia!
Din cauza caldurii excesive, nu am reusit sa decorez tortul cum mi-as fi dorit(cum am pus ciocolata s-a si topit), dar pot sa ma declar multumita:)!!!!, bineintele copii au fost in extaz :))!!!!!
 
 



Pofta buna!!!