contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Raw Cu Cocos Si Banane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Sunt o carnivora convinsa, imi place friptura de curcan, ciorba de vacuta, shaorma (da, da, nu va indignati, eu pot sa recunosc!!!) si tot ce inseamna carne la gratar... nu, nu-i pot rezista. Nu as renunta la carne, lactate, oua, pentru nimic in lume. Si totusi, pentru ca sunt un om cu mintea destupata, nu pot sa ignor schimbarile din jurul meu si am zis sa incerc sa fac ceva dulce raw.
     Sa ne intelegem: raw nu inseamna neaparat vegan, totusi eu am incercat o reteta raw (adica negatit) vegana - un tort cu cocos si banane. Va mai marturisesc ceva, mancarea raw nu e economica DELOC, daca incercati asa ceva acasa, aveti grija ce reteta incercati si mai ales de unde va procurati ingredientele... asta ca o paranteza.
     Tortul meu arata asa:

     Ingrediente pentru blat:
  • 2 cani de alune de padure (tinute in apa peste noapte) - prin cana a se intelege o masura de 250ml
  • 2 linguri cu varf de nuca de cocos
  • miere dupa gust
     Ingrediente pentru crema:
  • o cana caju hidratat (tinut in apa peste noapte)
  • 2 linguri de unt de cocos topit
  • pulpa rasa si apa de la o nuca de cocos (se mai completeaza cu apa daca nuca nu a avut suficient, circa 200ml)
  • miere dupa gust
  • 2 banane
     In primul rand o sa va arat cum am deschis nuca de cocos (nu ca as fi eu vreo desteapta dar m-am interesat pe net inainte). Dintre cele 3 gaurele ale nucii de cocos numai una se poate strapunge si prin ea se scoate lichidul intr-un vas, apoi se sparge nuca cu un satar sau un topor (asta e... Rambo, frate!) si se curata miezul care se rade fin, numai partea alba.



     Se pun in blender alunele, nuca de cocos si miere si se mixeaza bine pana cand obtineti o pasta lipicioasa. Se pune pasta intr-o forma de tort cu margini detasabile, se niveleaza bine si se da la rece.


     Pentru crema, se pun in blender nucile caju hidratate si scurse bine, miezul de cocos ras, untul de cocos...
                                           (asa arata untul de cocos lichefiat)

... si miere si se amesteca bine, treptat se adauga apa de cocos si, extra, apa rece pana se ajunge la o consistenta cremoasa. Peste blatul rece se aseaza felii de banana si peste ele se toarna crema de cocos. Daca va mai ramane blat, se pune deasupra (nu se mai taseaza pentru a avea un aspect grunjos). Se pune la congelator pana cand se intareste apoi se tine la frigider cateva ore inainte de a-l taia.

     Am facut acest experiment din pura curiozitate si mi-a iesit ceva gustos, hranitor si foarte sanatos. Trebuie sa mai mentionez ca sursa mea a fost Ina Todoran si blogul ei minunat cu retete sanatoase si sfaturi foarte utile (mai putin tenta spirituala exagerata, aici nu ma regasesc). Pana la urmatoarea postare nu uitati sa va indulciti si s-aveti pofta!