contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Raw Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi ne delectam cu unul dintre cele mai bune torturi raw. 
Pe langa faptul ca este foarte sanatos este ideal pentru zilele fierbinti de vara.


M-am temut ca nu va fi agreat de copii mei, dar m-am inselat. Combinatia de banane si ciocolata este cu adevarat delicioasa.
 

Pentru acest tort avem nevoie de o forma cu diamentru de 24 cm cu pereti detasabili, pe care o invelim in folie alimentara.

Blat: 2 cani de nuca, 1 cana curmale, 1 banana
Nuca se hidrateaza 8 ore, o scurgem, apoi o mixam in robotul de bucatarie alaturi de curmale si de banana. Aranjam blatul in forma de tort si il presam cu mainile umezite. Dam blatul la rece pana pregatim glazura.
 
Glazura 1: 2 linguri cacao, 1 lingura unt de cocos, 1 lingura ulei de floarea soarelui, 1 lingura miere, 1/2 fiola esenta de vanilie
Amestecam intr-un bol cacaoa, uleiul, mierea, vanilia si untul de cocos topit.
Turnam glazura deasupra blatului si dam din nou la frigider.

Crema de caju: 2 cani de caju inmuit timp de 3 ore, 1/2 fiola esenta de vanilie, 3 linguri unt de cocos topit, 3 linguri miere, un varf de lingurita sare.

Scurgem cajul si si punem in robotul de bucatarie alaturi de celelalte ingrediente. Mixam pana obtinem o crema fina.Turnam crema peste glazura si dam tortul la congelator timp de o ora.

Jeleu de fructe: 300 gr visine inghetate (am avut eu), 4 linguri miere.
Dezghetam visinele si le scurgem bine, apoi le mixam in robot alaturi de miere. Turnam jeleuldeasupra cremei si dam din nou la congeator timp de 30 de minute.

Crema de ciocolata: 2 banane,1/2 fiola esenta de vanilie, 3 linguri cacao, 2 linguri miere, 2 linguri unt de cocos topit,
Mixam in robot toate ingredientele si le turnam peste visine. 
Dam tortul la congelator pana a doua zi. 


A doua zi, mutam tortul de la congelator la frigider cu 4-5 ore inainte de servire.
Decoram tortul cu fulgi de migdale si cirese confiate.


Sursa de inspiratie: aici