contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Sacher

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Tortul Sacher are un blat special cu ciocolata, gem de caise si o glazura densa de ciocolata, care il fac cu totul special. Eu il gasesc irezistibil si va las sa va convingeti si voi.

INGREDIENTE:

Pentru blat (cu diametrul de 20cm):
100 g ciocolata
100 g unt
70 g zahar pudra
20 g zahar tos
4 oua
100 g faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt

Pentru glazura:
1 borcan mic gem de caise
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata amara
100 g zahar
50 ml apa

PREPARARE:

Frecam galbenusurile cu zaharul tos. Topim ciocolata la bain-marie, apoi adaugam untul mentinut la temperatura camerei. Turnam galbenusurile peste ciocolata si amestecam bine.

Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile batute spuma cu zaharul pudra si un praf de sare.

Turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 20cm si coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Cand este copt il scoatem din forma, il lasam sa se raceasca putin, apoi taiem usor blatul pe jumatate. Ungem cu gem de caise blatul de jos, suprapunem a doua jumatate peste gem si apoi intindem uniform un strat de gem de caise peste tot tortul.

Pregatim glazura de ciocolata prin fierberea apei cu zaharul pana incepe siropul sa se ingroase. Punem ciocolata rupta bucatele mici sau rasa peste acest sirop si continuam sa fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu.

Turnam glazura calda peste tort. Il lasam la frigider cel putin o ora inainte sa servim.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook