contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Sacher

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

          Pentru familia noastra sosirea primaverii in fiecare an are o semnificatie aparte:
     21 Martie este o zi speciala ,fiind marcata de doua evenimente: solstitiu de primavara si....ziua de nastere a  sotului.....La multi ani Vasile:X!!!! Si cu aceasta ocazie am tinut sa pregatesc un tort mai finut si cu ciocolata din belsug:)!!!!!, sursa mea de inspiratie fiind Laura Sava ,careia ii multumesc pe acesta cale de minunatele retete pe care ni le ofera!
Ingrediente:
Pentru blat:
150g. ciocolata cu lapte/amaruie
130g unt
110g zahar pudra
1plic zahar vanilat
6 oua
110g zahar tos
125g faina
300g dulceata de caise
Pentru ornat:
 400g ciocolata cu lapte/amaruie(eu am folosit 300g)
sos de ciocolata pentru aspect glazurat (inventia Laurei)
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile.
Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind o spatula.Se adauga faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Se amesteca usor si restul de spuma de albusuri.
Se pune compozitia in forma cu diam. de 24 cm. si se coace 30-40 min. in functie de cuptor ,sau mai sigur pana trece testul scobitorii.
Dupa racire se taie blatul in doua.

Incalzim dulceata de caise si ungem cu jumatate din ea primul blat.

Adaugam deasupra al doilea blat si ungem cu restul de dulceata.
Topim ciocolata si turnam cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini. Punem tortul la frigider pentru cca. 15 min., dupa care il glazuram cu sosul de ciocolata preparat dinainte.




Cu o lingura formam deasupra tortului mici vartejuri, pentru a creea aspectul marmorat.